Inwoners Beek hebben moeite met nieuwe openingstijden

Bewoners van de Waterstraat in Beek-Groesbeek, waar de Plus-supermarkt gevestigd is, hebben moeite met de mogelijk langere zondagopenstelling.

Zij zijn bang voor nog meer overlast in hun buurt wanneer de supermarkt van 08:00 uur tot 20:00 uur open mag. Een van de inwoners ervaart in de kern Beek nu al veel (geluids)overlast waarop de winkeliers ‘niet thuis’ geven. Buurtbewoners zetten ook hun vraagtekens bij het maatschappelijke belang van de openstelling. In Groesbeek kwam er eerder ook al een reactie van omwonenden van de Lidl.

De ruimere openingstijden zijn het plan van het college van burgemeester en wethouders in samenspraak met diverse ondernemersverenigingen. Het college geeft echter nadrukkelijk aan dat de ondernemers binnen het vastgestelde tijdsblok zelf de tijden kunnen bepalen.

Het college heeft dinsdag in ieder geval besloten ondanks de inspraakreacties niet af te wijken van het huidige ontwerpbesluit, maar geeft als optie aan dat er onderscheid gemaakt kan worden in winkelbranches. Dan kan de bakker om 08:00 uur open, en de overige branches rond 11:00 uur. Daarnaast is het ook mogelijk om te besluiten dat winkels maximaal 8 uur aansluitend geopend mogen zijn.

De gemeenteraad neemt donderdagavond na een debat een besluit.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Inwoners Beek hebben moeite met nieuwe openingstijden

Reageren is niet toegestaan.