Tessa Vorderman nieuw raadslid D66 Berg en Dal

Tessa Vorderman, de nieuwe fractievoorzitter van D66 Berg en Dal (Groesbeek), wordt vanaf 17 september raadslid voor D66 in Groesbeek. Tessa is sinds de laatste verkiezingen carrousellid in de gemeente Groesbeek – Berg en Dal. Tevens heeft ze vier jaar in de fractie van D66 Ubbergen gezeten.

Vorderman volgt Evert Ruiter op die zijn taak als raadslid neerlegt. Tessa zegt: “Het is een uitdaging om Everts werk in de raad voort te zetten en op eigen wijze mijn stem binnen de raad te laten horen. Gesteund door de fractie van D66 Berg en Dal en het bestuur van D66 Rijk van Nijmegen neem ik de uitdaging graag aan”.

Standpunten

Tessa staat voor open politiek en beleid. Tessa: “De inwoners moeten weten waar hun belasting naartoe gaat, dus de begroting en de keuzes van de gemeente openbaar maken op de website. Het moet inzichtelijk zijn”. Ze vervolgt: “D66 heeft een duidelijke toekomstvisie. Het is de taak van de politiek om mensen het eerlijke verhaal te vertellen. Neem de fusie van onze gemeente, deze heeft nogal wat weerstand opgeroepen. Maar als we de inwoners van onze gemeente hetzelfde gemeentelijke serviceniveau willen blijven aanbieden, zullen we zeer waarschijnlijk nog een fusie moeten aangaan in de toekomst”.

Een ander item is het subsidiebeleid. D66 vindt dat subsidie goede initiatieven in de gemeente moet stimuleren en kansen moet geven op bijvoorbeeld het gebied van cultuur en sport. Daarna zou het initiatief in staat moeten zijn om op eigen benen te kunnen staan. Daarnaast vindt Vorderman het belangrijk dat kinderen in deze grensgemeente al vroeg met de Duitse taal in aanraking komen. Er liggen immers ook kansen over de grens. “Dus Duitse les op onze basisscholen”.

Vorderman over werkgelegenheid en de verbinding Nijmegen-Kleve: “Wij wonen hier in een uniek stukje Nederland en daar liggen beslist onze kansen. Maar ook een eigentijdse infrastructuur is van wezenlijk belang voor de werkgelegenheid. Wij zijn dan ook voor goed openbaar vervoer en aansluiting op de lightrailverbinding Nijmegen-Kleve. Een snel, krachtig en stabiel digitaal netwerk is van belang voor ondernemers en ZZP’ers. Werkgelegenheid en onze prachtige omgeving zullen onze gemeente nog aantrekkelijker maken. Zo trekken we ook jongere mensen aan, want uiteindelijk hebben we elkaar allemaal nodig.”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Tessa Vorderman nieuw raadslid D66 Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.