€ 18.000 opgehaald tijdens golftoernooi voor HDI

Op woensdag 23 september vond het 2e HDI Charity Golftoernooi GLD plaats. De dag leverde netto maar liefst € 18.000,- op voor het Helen Dowling Instituut (HDI) in Groesbeek en Arnhem, een instituut dat psychologische zorg biedt aan mensen met kanker en hun naasten.

Léon van der Maesen de Sombreff overhandigt de cheque aan directeur Bram Kuiper. Foto en rechten: Jurjen Poeles Fotografie.

Léon van der Maesen de Sombreff overhandigt de cheque aan directeur Bram Kuiper. Foto en rechten: Jurjen Poeles Fotografie.

“We zijn ontzettend blij met deze fantastische opbrengst. Het HDI helpt mensen met kanker, en hun naasten, met het emotioneel verwerken van de ziekte. Deze zorg wordt vergoed via de basisverzekering, maar de opbrengsten zijn echter te laag om kostendekkend te kunnen werken. Ik vind het bijzonder met wat voor een inspanning de golfers, sponsoren en vrijwilligers zich hebben ingezet voor het HDI en ben hen enorm dankbaar. Met deze extra inkomsten kunnen we ons belangrijke werk ook in de toekomst blijven doen”, zegt Suzanne Beekman, fondsenwerver HDI.

Te gast bij Edese Golfclub Papendal

Het Helen Dowling Instituut was dit jaar te gast bij de Edese Golf Club Papendal, die de baan ‘om niet’ beschikbaar stelde. Maar liefst 80 golfers namen deel aan het uitdagende toernooi waarbij 18 holes werden gespeeld. De spelvorm die werd gespeeld was Texas Scramble.

Winnaars

Toernooiwinnaar was Waterresort Bodelaeke. Dit team won een all-in-4-gangen-diner bij The Hunting Lodge. De Nearest to the pin werd gewonnen door Fred Greter. De beste mannelijke speler van de Longest drive was Sander Greter; de beste vrouwelijke speler was Noor Schröder. Na een spannende play-off werd Ruud Nijenhuis de winnaar van de Putting Contest. Er werd geen hole in one geslagen. Dirk Blokland, Willemien Hulshof-Mees en Tjalling van Halteren versloegen golfprofessional Cees Borst. Zij mogen hun spel nog verder aanscherpen tijdens een clinic aangeboden door de pro.

Klapper van de dag

Na afloop van het toernooi vond een walking dinner met veiling en loterij plaats. Klapper van de dag was de veilingkavel ‘Zeilen op de Loosdrechtse plassen’. Dit veilingstuk leverde maar liefst € 2.000,- op.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten



Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 september, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on € 18.000 opgehaald tijdens golftoernooi voor HDI

Reageren is niet toegestaan.