Gemeente zet streep door discriminatie. U ook?

Iedereen heeft vooroordelen en iedereen kan te maken krijgen met discriminatie, bijvoorbeeld vanwege leeftijd, uiterlijk, afkomst of partnerkeuze. Het kan ook gebeuren dat je onbedoeld anderen discrimineert.

Discriminatie_2015_campagne-DGB

Ingrijpende gevolgen

Zonder dat we het beseffen kan discriminatie ingrijpende gevolgen hebben. Het heeft niet alleen effect op individuen, maar ook op de samenleving als geheel. Soms staat het de persoonlijke ontwikkeling van mensen in de weg, soms leidt het tot slechte prestaties, ziekte verzuim, vijandigheid tussen groepen of maatschappelijke onrust. Daarom is het belangrijk dat iedereen zich bewust is van discriminatie en weet wat het met mensen doet. We hebben allemaal dezelfde verantwoordelijkheid dat we niet discrimineren en er iets aan doen als we discriminatie waarnemen.

Meld discriminatie

Voelt u zich gediscrimineerd, ongelijk behandeld of bent u getuige van discriminatie? Meld dit dan via www.discriminatie.nl. Via een postcodesysteem komt u dan automatisch uit bij Ieder1Gelijk, het bureau voor gelijke behandeling in uw regio.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kloeke

Ik wil discriminatie melden,10.000 asielzoekers krijgen binnen half jaar een woning vanuit azc………….ik sta al vanaf 2004 ingeschreven en kreeg niets.of moet ik het weer anders zien?

BEST OFF THE REST

Je hebt gelijk kloeke.
Het is de wereld op zijn kop

Ralph Sluijs

Geachte heer / mevrouw Kloeke,
U bent bij ons, Ieder1Gelijk, van harte welkom met uw klacht. Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen.
Met vriendelijke groet,
Ralph Sluijs

Willie Liebers

Ligt aan deze regering en de lokale politiek

wpDiscuz