Voorleeslunch in Beek voor senioren groot succes

Deze week organiseerde de Bibliotheek Gelderland Zuid speciaal voor senioren een voorleeslunch in het kader van de Nationale Voorleeslunch.

Voorleeslunch_Bieb_GZ_Beek_okt2015-DGB

Kamerlid Sharon Gesthuizen (SP) uit Millingen aan de Rijn, las tijdens deze lunch voor uit het boek ‘Gouden jaren’ en at meteen een hapje mee.

Dertig senioren konden op 5 oktober weer ervaren hoe het is om lekker te luisteren naar iemand die je voorleest. Ook werd ze een boerenlunch met streek- en homemade producten aangeboden. Een mooie gelegenheid voor ouderen om elkaar te ontmoeten en ook hun eigen verhaal kwijt te kunnen.

Door het hele land deden zorginstellingen en bibliotheken op 1 oktober mee aan deze Nationale Voorleeslunch, landelijk gepromoot door ‘de Leescoalitie’. En niet voor niets: “Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en sfeer en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.”

Met de Nationale Voorleeslunch wil de Leescoalitie laten zien dat het voorlezen van een goed boek veel plezier verschaft aan mensen van alle leeftijden. Voorlezen is een prettige en gemakkelijk toe te passen dagbesteding die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor ouderen.

De voorleeslunch in Beek-Ubbergen werd mede mogelijk gemaakt door Bakker Arend Nijmegen, Dagbesteding Ooij en Beek, Dorpshuis de Sprong, KBO Beek, Plusmarkt Nico de Witt en Zuivelboerderij Groenhouten Leuth.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Voorleeslunch in Beek voor senioren groot succes

Reageren is niet toegestaan.