WK “Knakworsten eten” in Nijmegen

Ben jij ook zo gek op knakworsten? Dan is het ‘WK­ Knakworsten eten’ op vrijdag 18 december 2015 in Nijmegen echt iets voor jou! (Klik hier voor het Facebook-event).

Broodje_knakworst-RWDGB

Drie minuten

In Amerika zie je met enige regelmaat verschillende eetwedstrijden. Van hotdogs en hamburgers tot reuze pizza’s en super burrito’s. Ditmaal zullen de deelnemers zich tegoed doen aan oer­hollandse knakworsten. In 3 minuten wordt gekeken hoeveel knakworsten de deelnemers in deze 180 seconden naar binnen kunnen werken. De eetwedstrijd is inmiddels ook officieel aangemeld bij Guinnesss World Records.

Wereldrecord

Om 18:00 uur start de eetwedstrijd en we hebben deze avond meteen een nieuw wereldrecord in de Waalstad. “Er is namelijk nog geen wereldrecord ‘knakworsten eten’ bekend bij Guinness World Records, zo bleek bij navraag in Londen”, laat de organisatie weten. Misschien wordt jij deze dag dan wel als kersverse wereldrecordhouder en wereld­kampioen ‘knakworsten eten’ gekroond én gehuldigd in de monumentale kerk van Sancta Maria; de Maria kapel!

Of er nou 1, 10, 100, 1000 of 10.000 knakworsten worden gegeten maakt helemaal niet uit. “We zetten sowieso een wereldrecord neer in Nijmegen! We weten (gezien het eventuele koude en natte weer in december) nog niet of we binnen (in de Maria Kapel) of buiten (in de monumentale kloostertuin) tussen de dieren gaan knak­happen”.

Knutselen met knakworsten

Voor de mensen die willen ‘knutselen met knakworsten’ is er deze avond een speciale tafel bij Sancta Maria ingericht. Hierop kunnen jong en oud de kunst van ‘knutselen met knakworsten’ (af)kijken en hun creativiteit vervolgens tot uiting laten komen op de warm en koud geserveerde knakworsten.

Aanmelden

Lijkt het je wat om mee te doen met het WK ­Knakworst eten? En wil je zien hoeveel knakworsten jij in 3 minuten naar binnen kan werken? Meld je dan gratis aan en mail naar [email protected] o.v.v. ‘WK-Knakworsten eten’. Als bezoeker en supporter ben je natuurlijk ook van harte welkom op Sancta Maria in Nijmegen om de eetwedstrijd live van dichtbij mee te maken. Met natuurlijk een lekker broodje knak op het spreekwoordelijke vuistje als men dat wenst.

Algemene informatie

Waar: Sancta Maria (Maria kapel), Bredestraat 170, ­ 6543ZZ ­Nijmegen ­
Wanneer: Vrijdag 18 december 2015
Tijd: van 18:00 uur tot 21:00 uur

Het klooster­ en de Kloostertuin van Sancta Maria zijn vrijdag 18 december vanaf 17:00 uur toegankelijk voor het publiek, deelnemers, supporters en alle andere knakworst­liefhebbers uit binnen-­ en buitenland.Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

zal wel verplaatst worden naar Heumensoord.

Willie Liebers

Nou als ik 2 worsten op kan is het veel dus zal ik geen winnaar worden.

Knilles

Walgelijk !! Gezinnen moeten naar de voedselbank, er is honger op verschillende plekken in de wereld en daar gaan ze voor de lol zoveel vreten dat ze moeten kotsen. Geen woorden voor!

karin

knilles. gooi jij eens héééél snel je internetverbinding de deur uit. van dat geld kun je weet ik hoeveel hongerige Afrikaanse kindjes voeren… met andere woorden: het één heeft niet zomaar iets met het ander te maken.

knilles

Karin, het gaat om het spelen met eten, dat snap jij toch ook wel.

splinter

ja knilles dat snapt karin wel spelen met eten ha ha .
Knilles toch

wpDiscuz