“Geen extra geld meer naar Orientalis”

Museumpark Orientalis hoeft niet meer te rekenen op extra geld vanuit de provincie. Dit is dinsdag gebleken uit een advies aan Provinciale Staten (PS).

Museumpark_Orientalis_entree-DGB
Orientalis gaat mogelijk sluiten.

Het museumpark in Heilig Landstichting heeft het al jaren zwaar. Ook de gemeente Groesbeek heeft in het verleden bij moeten springen om het noodlijdende museum, voorheen Bijbels Openluchtmuseum, te redden. Alleen de VVD zag dit toen niet zitten.

In februari 2013 kende PS al een subsidie van € 165.000,- toe, ondanks een negatief advies van Gedeputeerde Staten (GS). Museumpark Orientalis had volgens PS laten zien dat het hard bezig is de toekomst veilig te stellen. Toen werd wel gezegd dat het de allerlaatste subsidie voor Orientalis is.

De heropening was in maart 2013. Er kwam een nieuwe directeur die al een jaar zonder salaris werkt. De bezoekersaantallen zijn positief, maar voor onderhoud en vernieuwingen is er amper geld. In november 2014 klopte Orientalis opnieuw bij de gemeente Groesbeek aan.

PS moeten op 11 november een definitief besluit nemen. Het gaat overigens om een bedrag van € 750.000,-. Dit is nodig om voornamelijk achterstallig onderhoud weg te werken. Orientalis heeft aangegeven per 1 november 2015 de deuren te moeten sluiten als er geen geld vanuit de provincie komt, hoewel het Feest van Licht in december waarschijnlijk nog wel plaats gaat vinden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl e.a

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Sprookje

Maar wel tonnen naar voetbalclubs. Het is maar waar je voor kiest.

Henk

daar kun je heel wat gelukszoekers kwijt. Het is tenslotte een plek waar al de geloven bij elkaar komen. Of was het beter geweest om niet te geloven want elke oorlog heeft met geloof te maken. Terecht dat daar geen geld meer heen stroomt. Die krijgen telkens geld en het is een zinkend schip. Jammer maar helaas.

Andre

Naar dit museum zijn anders ook al wat tonnen naartoe gegaan

Ja, regentonnen, voor alle lekkages.

belastingbetaler

Ook hier… krijgt mevr. E. van der V. het niet voor mekaar, om de boel op orde te krijgen, en wordt er weer een beroep gedaan op de provinciale subsidie pot. Maar wel in de tussentijd familieleden aan een baantje helpen. Vrijwilligers aan de kant, familie er in. Makkelijk zo…. op kosten van de belastingbetaler.

karin

het is heel simpel: niet genoeg geld is wanbeheer of te weinig interesse. inkrimpen of reorganisatie is de oplossing. niet hetzelfde blijven doen en dan maar gemeenschapsgeld erbij.

piet

Bodemloze put !!

wpDiscuz