“Smalle” Morgenstraat Leuth blijft open

De Morgenstraat in Leuth kan open blijven en wordt breder. Dit hebben burgemeester en wethouders dinsdag besloten.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Deze smalle weg is een bestaande weg tussen de Botsestraat en de Plezenburgsestraat en is hard toe aan onderhoud. Aan deze weg is het tennispark gevestigd en enkele landbouwpercelen. In de toekomst zal er een verbinding voor voetgangers gerealiseerd worden met de nieuwbouw van het plan “Morgenbad”.

Voormalig Ubbergen: “Afsluiten”

De voormalige gemeente Ubbergen heeft in 2014 besloten dat de weg afgesloten moest worden voor gemotoriseerd verkeer. Het weggetje zou te onveilig zijn. Bij passages tussen personenauto’s en langzaam verkeer werd langzaam verkeer gedwongen uit te wijken naar de rand van de rijbaan en/of zelfs de berm. Door de slechte staat van de randen van het asfalt en de berm is uitwijken niet zonder veiligheidsrisico. Verbreden was toen niet aan de orde.

Huidig Groesbeek: “Weg kan breder”

Het verkeersbesluit van Ubbergen is echter nooit gepubliceerd in de Staatscourant, zo bleek nadat de nieuwe gemeente Groesbeek – Berg en Dal de zaak oppakte. Er is nogmaals gekeken naar de geplande maatregelen en nu blijkt dat het wel degelijk mogelijk is de weg naar ongeveer 4 meter te verbreden. “De Morgenstraat kan dan open blijven voor alle verkeer, wat het meest gewenst is vanuit het voorkomen van ongewenste kilometers en het voorkomen van het verplaatsen van overlast”, zegt het college. Bezwaarmakers waren namelijk niet blij dat zij met landbouwvoertuigen moesten omrijden via andere weg, die ook niet zo geschikt zou zijn.

Weinig extra kosten

De geraamde kosten bedragen in totaal zo`n € 60.000,-. Dit is overigens niet veel meer dan wanneer de verbreding niet zou worden uitgevoerd en de weg afgesloten zou moeten worden. De kosten van het asfalt komen dan te vervallen, maar daar komen kosten van een een steunband voor in de plaats. De arbeid blijft. Daarnaast komen er dan nog kosten voor de plaatsing van een carterrammer en de procedurekosten van het verkeersbesluit. De besparing zou dan € 2.300,- zijn.

De werkzaamheden worden dit najaar nog uitgevoerd.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on “Smalle” Morgenstraat Leuth blijft open

Reageren is niet toegestaan.