Nieuwe bestemming voor gemeentehuis in Beek

Het oude gemeentehuis van Ubbergen, gelegen aan de Rijksstraatweg 139 in Beek, krijgt een nieuwe bestemming.

Het oorspronkelijke gebouw uit 1868, de witte villa aan de Rijksstraatweg, is een gemeentelijk monument. Het hele gebouw bestaat uit drie met elkaar verbonden gebouwdelen en heeft een bruto-vloeroppervlakte (BVO) van 2.335m2. De laatste uitbreiding aan het gemeentehuis had in 1995 plaats. Het gemeentehuis was vanwege de herindeling met de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek te koop.

Het college van burgemeester en wethouders ziet een “gemengde” bestemming als passend voor de gronden. De bestemming omvat vormen van wonen, maatschappelijke voorzieningen, horeca, hotel, sport en ontspanning. De exacte invulling moet nog worden uitgewerkt met de aspirant-koper. Op voorhand wordt geen medewerking verleend aan kamerbewoning, industriĆ«le doeleinden en opvangcentrum voor asieldoeleinden en drugs- en alcoholverslaafden.

Uitgangspunt is, dat er 76 parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor de nieuwe functie. Van de 76 zijn 24 parkeerplaatsen ondergebracht in de parkeerkelder van het appartementengebouw en om die reden niet geschikt als openbare parkeerplaats (maar wel geschikt voor bijvoorbeeld medewerkers). Functies als wonen, hotel, apotheek en bibliotheek zijn daardoor wel mogelijk. Een gezondheidscentrum, fitnesscentrum of een restaurant zou een te hoge parkeerdruk kunnen veroorzaken.

Het stedenbouwkundig bureau kan nu aan de slag met het ontwerp van het bestemmingsplan. Omwonenden worden via een nog te plannen informatieavond op de hoogte gehouden. Dit ten behoeve van het maatschappelijk draagvlak. Daarna volgt de gebruikelijke bestemmingsplanprocedure.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nieuwe bestemming voor gemeentehuis in Beek

Reageren is niet toegestaan.