De Overhaag Leuth mag groenonderhoud doen

Het Leuthse hoveniersbedrijf De Overhaag is door het college aangewezen om in 2016 het onderhoud van het groen in de wijken Drul, Nijerf en Lage Horst te verzorgen.

In de zomer van 2014 werd al besloten om groenonderhoud dat niet bij DAR inbesteed wordt, via een meervoudig onderhandse aanbesteding met uitsluitend lokale en regionale ondernemers in de markt te brengen.

“Vergeleken met de aanbiedingen voor voorgaande jaren, heeft De Overhaag een eerlijke (marktconforme) aanbieding gedaan”, licht het college toe. Er wordt 2.000 uur SROI (Social Return On lnvestment) aangeboden. Deze uren worden ingevuld door twee personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het hoveniersbedrijf heeft ervaring met aansturing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dagelijks zal er persoonlijke begeleiding door medewerkers van De Overhaag zijn. Het voornaamste doel is overbrengen van kennis en inzicht.

“Eén persoon binnen de organisatie van Overhaag was boventallig verklaard. Dit werk biedt voor hem weer kansen. Hij was een van de medewerkers die in het verleden aangetrokken is om medewerkers van Breed te begeleiden. De Overhaag is een lokale ondernemer en bekend in het gebied. Daarnaast zijn zij met Dar in overleg om elkaar te versterken in het groenbeheer en de invulling van SROI”, aldus het college.

Het bedrijf kan het werk uitvoeren voor € 75.000,-. Dat is € 5.000,- minder dan nu het geval is.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 oktober, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bultie

Zal wel weer M. B. gaan worden.
Die is er al eens geweest en was toen in staat om binnen korte tijd iedereen tegen zich in het harnas te jagen.

wpDiscuz