“Nieuwe dienstregeling Breng nadelig voor inwoners”

De nieuwe dienstregeling van Breng, per 1 januari 2016, is nadelig voor inwoners van de gemeente Berg en Dal. Dat stelt de PvdA en de partij heeft om die reden raadsvragen gesteld.

“Vanaf 1 januari 2016 zal de buslijn 82 van Millingen naar Nijmegen tijdens de schoolvakanties niet meer rijden. Het alternatief is lijn 80, maar bij deze lijn neemt de reistijd toe van 30 naar 45 minuten (+50% reistijd) en gaan de kosten voor reizigers met chipcard omhoog, omdat de lijn een grotere afstand aflegt”, schrijft de partij.

Inwoners van Millingen aan de Rijn doen er na de wijziging langer over en voor hen kost het meer geld. PvdA wil daarom weten wat het college, dat aan de onderhandelingstafel heeft gezeten, in eerste instantie heeft gedaan om de wijzigingen ongedaan te maken.

Daarnaast wordt het college gevraagd wat men nog kan doen om de wijzigingen ongedaan te maken of dusdanig aan te passen dat inwoners geen extra geld hoeven te betalen voor de langere busreis.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on “Nieuwe dienstregeling Breng nadelig voor inwoners”

Reageren is niet toegestaan.