Vraagtekens CDA bij verkoop gemeentehuis Beek

De verkoop van het oude gemeentehuis van Ubbergen, gelegen in Beek, heeft voor vragen gezorgd bij CDA Berg en Dal. De partij wil van het college weten hoe het proces en de procedures precies zijn verlopen.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Het logo van de nieuwe gemeente Groesbeek in 2015.

Uit berichten in de media blijkt dat het gemeentehuis voor zo`n € 600.000,- is verkocht aan projectontwikkelaar Ton Hendriks uit Nijmegen, maar de minimumprijs was aanvankelijk nog € 700.000,-. Doordat de bestemming wordt gewijzigd naar een algemene bestemming (voor onder andere wonen) in plaats van dienstverlening denkt het CDA dat het verkoopbedrag van het monumentale pand te laag is. Zij vraagt dan ook of de taxatie is verricht op basis van deze nieuwe bestemming.

Er worden door de partij van fractievoorzitter Rob Verheijen in totaal 13 vragen aan het college gesteld. Het gaat dan met name om de procedures rondom de gunning, het betrekken (of juist niet) van de gemeenteraad hierbij en het waarheidsgehalte van de berichtgeving in de media hierover. De verkoop verliep namelijk via een openbare inschrijving, waar verder niemand op reageerde. Het zou vervolgens, nadat Hendriks hiervan op de hoogte was, onderhands aan hem verkocht zijn inclusief diverse toezeggingen. Ook daar heeft CDA vragen over.

Tot slot wil CDA weten welke inkomsten de gemeente is misgelopen door onomkeerbare besluiten en op welke wijze het college dit dossier gaat onderzoeken. Het oude gemeentehuis zou recent nog voor zo`n 1,2 miljoen euro verbouwd zijn.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Vastgoedmagnaat

Hier is iemand rijk van geworden! =)

Juustem

En als het zwembad voor 1 euro weg gaat met alle grond er om heen knikt iedereen ja en amen (gelukkig ging die deal uiteindelijk niet door).

wpDiscuz