Ero Cras. Adventsconcert door kamerkoor Ton sur Ton

Kamerkoor Ton sur Ton geeft zondagmiddag 13 december onder leiding van Margriet Stok een adventsconcert in de St. Bartholomeuskerk in Beek-Ubbergen, met de titel ERO CRAS, ‘Morgen zal ik er zijn’.

Ero_Cras_concert_Beek_2015-DGB

Op het programma staat muziek rondom de vier adventszondagen en de laatste week voor kerst voor koor a cappella en orgel. Uitgevoerd worden onder andere werken uit de vroege barok, en van hedendaagse componisten. Voor de pauze hoort u motetten van M. Praetorius, H.Schütz, H.L.Hassler en Jan Tollius, een Nederlandse componist uit de 16e eeuw. In de tweede helft van het concert hoort u een toonzetting van de O-antifonen van Hans Leenders, een werk van Zoltán Kodály en het Magnificat van Arvo Pärt. Cor van Wageningen zal deze koorwerken met orgelmuziek omlijsten.

De O-antifonen zijn zeven antifonen, die in in de week voor kerst, van 17 tot en met 23 december, worden gezongen in de liturgie van de rooms-katholieke kerk tijdens de vespers voor en na het Magnificat. In de O-antifonen wordt Christus niet met zijn naam aangeroepen, maar met zeven verschillende messiaanse titels, één voor elke dag. Wanneer deze messiastitels in omgekeerde volgorde worden gelezen, vormen de initialen het acrostichon ERO CRAS, Latijn voor ‘Morgen zal ik er zijn’. De O-antifonen geven daarmee uitdrukking aan het verlangen naar de messias.

Meer informatie

Tijd: Zondag 13 december, 15.30 uur;
Locatie: St. Bartholomeuskerk. Kerkberg 3, 6573 DN Beek;
Entree: € 10,- in de voorverkoop via www.kamerkoortonsurton.nl; en € 12,- aan de zaal.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Ero Cras. Adventsconcert door kamerkoor Ton sur Ton

Reageren is niet toegestaan.