Levensverhalen schrijven of vertellen in Berg en Dal

Woont u in Berg en Dal? Heeft u herinneringen uit uw jeugd? Zou u die ook eens willen opschrijven of vertellen?

Al een aantal jaren vindt met succes in de gemeente Groesbeek het project “verhalen vertellen” plaats. Bij dit project volgen een aantal ouderen een schrijfcursus om hun levensverhaal op papier te kunnen zetten. Tegelijkertijd worden andere ouderen geïnterviewd over hun leven. De geschreven verhalen en interviews komen uiteindelijk in een boekje te staan. Ieder jaar vindt het project in een ander dorp plaats. Dit jaar in het dorp Berg en Dal.

Cursus Schrijf je eigen verhaal

In de cursus levensverhalen schrijven leert u gedachten en gevoelens op papier te zetten. Al schrijvend kunt u uw leven of een deel van uw leven overzien en waarderen. U kunt uw ervaringen, wensen en dromen een plaats geven. U kunt zelfs, als u dat wil uw gedachten en gevoelens doorgeven aan bijvoorbeeld uw kinderen of kleinkinderen. Een aantal verhalen wordt uiteindelijk in een boekje opgenomen.

Tijdens 12 bijeenkomsten werken we met opdrachten. U leert bijvoorbeeld een gedicht of een kort verhaal schrijven. U schrijft, leest voor en luistert naar de verhalen van anderen. Foutloos schrijven hoeft niet en u hoeft ook geen schrijfervaring te hebben. Het belangrijkste is schrijfplezier! De cursus is voor 55 plussers en duurt 12 weken. De cursus start in februari in Berg en Dal (locatie nog onbekend).

Interview

Wilt u liever geïnterviewd worden? Dat kan ook, deze interviews worden gedaan door leerlingen van de Havo Notre Dame des Anges. Voor hen is dit onderdeel van hun maatschappelijke stage. De interviews worden in januari en februari afgenomen. Ook de interviews worden in het boekje geplaatst.

Meer informatie en aanmelding

Wilt u meer weten of u aanmelden voor de cursus dan kunt u contact opnemen met ROC Nijmegen Educatie, telefoon 024-8904024. Voor vragen of opgeven voor het interview kunt u contact opnemen met de gemeente bij Esther van Dorst tel: 024-3013577, [email protected].

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 november, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kort verhaal

De Groesbeek geboren in Groesbeek laat Berg en Dal links liggen,
hij kabbelt voort.

wpDiscuz