Valt de Ooijpolder in de prijzen?

De Ooijpolder is genomineerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2016. Deze prijs reikt de provincie ieder jaar uit aan een gebied dat positief bijdraagt aan de ruimtelijk kwaliteit in Gelderland. In 2016 is het thema ‘Gebieden met passie’.

Ooijpolder: een gebied met passie

De nominatie van de Ooijpolder is niet vreemd want het thema ‘gebied met passie’ geldt zeker voor dit gebied. Dankzij de passievolle samenwerking van veel instanties, organisaties en grondeigenaren is in de Ooijpolder de afgelopen jaren een netwerk van landschapselementen en boerenwandelpaden ontstaan. Dat is goed voor plant en dier. Iedereen kan nu vol passie genieten van het gebied. We mogen trots zijn op de nominatie van onze Ooijpolder.

13 nominaties

Uit 56 inzendingen heeft de provincie er 13 genomineerd. Deze gebieden mogen zich voor een onafhankelijke jury presenteren. De jury let op gebruiksmogelijkheden, visuele kwaliteiten, belevingswaarden en betrokkenheid van burgers, lokale organisaties en andere partijen. Uiteraard moet ook een aanwijsbaar gevoel van passie aanwezig zijn om de prijs te kunnen winnen. Op 21 april 2016 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Publieksprijs

In het voorjaar van 2016 organiseert de provincie ook een publieksprijs. Alle mensen die de Ooijpolder een warm hart toedragen kunnen dan digitaal op de Ooijpolder stemmen. Wanneer hierover meer duidelijk is, laten wij u dit uiteraard weten.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Die zijn toch al in de prijzen gevallen. Door de fusie met Groesbeek. Is o.a. de Ooy in de prijzen gevallen en Groesbeek de verliezer.

wpDiscuz