Kindergasthuis De Boeg zoekt vrijwilligers

Kindergasthuis De Boeg, een initiatief gericht op burgerparticipatie, eigen regie van ouders en kind, besparing op de zorgkosten, werd op 27 november feestelijk geopend.

Esther van het Hof initiatiefneemster bij Kindergasthuis De Boeg op Dekkerswald tussen Nijmegen en Groesbeek.

Esther van het Hof, initiatiefneemster bij Kindergasthuis De Boeg op Dekkerswald tussen Nijmegen en Groesbeek.

Met speeches van initiatiefneemster Esther van het Hof, voorzitter van het stichtingbestuur Dick Herfst en wethouder Sjaak Thijssen. Kinderen die mee hebben gedaan aan de mini Roparun zongen samen met de Liedjesfabriek een prachtig lied speciaal voor De Boeg en boden een cheque aan! Ook Monuta bood een cheque aan.

Bungalow De Boeg, met 3 ruime suites voor kind en ouder(s) en een gemeenschappelijke woonkamer/keuken, is gelegen in een mooie bosrijke omgeving op park Dekkerswald bij Groesbeek. Hier kunnen ernstig zieke kinderen met hun ouders, tijdens of na hun behandelingen, logeren. Een huiselijke omgeving waar je ondanks je ziekte gewoon kind kunt zijn. Een tussenschakel van ziekenhuis naar thuis.

Medische en verpleegkundige zorg is op afroep beschikbaar. Care for cancer biedt daarnaast mentale ondersteuning. De werkwijze is gebaseerd op het uitgangspunt “van zorgen voor, naar zorgen dat”. Voor de vrijwilligers die we zoeken betekent dit dat je niet standaard wordt ingezet, maar specifiek op vraag van ouders of kind. Je bent op vaste tijden standby om desgewenst een boodschap te doen, een wandeling te maken of een spelletje te doen met (een van) de kinderen. Dit stem je op dat moment af met de betreffende ouder.

Deze nieuwe werkwijze vraagt naast flexibiliteit ook een krachtige hands-on mentaliteit van de vrijwilliger. Spreekt dit je aan? Stuur dan een mail met je contactgegevens naar [email protected]. En kijk alvast even op www.deboegnijmegen.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Kindergasthuis De Boeg zoekt vrijwilligers

Reageren is niet toegestaan.