Inzamelactie samen voor de voedselbank

Ook dit jaar komt Omroep Gelderland weer in actie voor tienduizenden mensen, die in Gelderland afhankelijk zijn van de voedselbank.

Samen_voor_de_Voedselbank-DGB

De 17 Gelderse voedselbanken bieden steun in de vorm van voedselpakketten, maar hebben ook te maken met steeds minder aanvoer van producten. De gemeenten Beuningen, Druten, Heumen, Groesbeek – Berg en Dal, Nijmegen en Wijchen houden daarom samen met ARN en Dar ook een inzamelactie van 14 t/m 18 december.

Inwoners die op de inzamelpunten van deze actie voedsel inleveren helpen niet alleen een ander en voorkomen voedselverspilling. Ook ontvangen zij als bedankje een gft-afvalbakje om hun gft-afval gemakkelijker te scheiden.

Voorkom voedselverspilling en help een ander

De actie heeft twee doelen: laten zien hoe je voedselverspilling voorkomt en ook nodigt de actie uit om een ander te helpen. Voorkom voedselverspilling, eten is om op te eten. Kook op maat en gooi voedsel niet weg. Heb je toch nog keukenafval over? Scheid dit dan goed. Kijk! Afval=grondstof. Dat geldt ook voor keukenafval. Dit wordt weer gebruikt als compost of groengas.

Hoe kunnen inwoners helpen?

Inwoners kunnen hun keukenkastje eens leeg maken of iets extra’s kopen als zij boodschappen doen. Ze kunnen houdbaar voedsel ook doneren bij een van de inzamelpunten van de actie of de inzamelpunten van de voedselbanken in de regio. Help een ander niet alleen met de feestdagen, maar het hele jaar door. De inzamelpunten van de voedselbanken kunnen het hele jaar door voedsel goed gebruiken! Meer informatie zoals locaties op www.voedselbanken.nl.

Inleveraars krijgen als bedankje een gft-afvalbakje cadeau (wacht niet te lang, op=op!) en maken door deel te nemen aan de actie, kans op een rondleiding bij ARN. Dit is de regionale afvalenergiecentrale, waar onder andere het gft-afval uit onze regio wordt verwerkt tot compost en groengas. In het kader van deze inzamelactie maken afnemers van de voedselbanken in de regio kans op een diner voor twee bij een duurzaam restaurant in de regio.

Inzamelpunten

Voor de inzamelactie zijn er inzamelpunten op onder andere gemeentehuizen in de regio. Bij de inzamelpunten kunnen inwoners houdbaar voedsel inleveren. Niet al het voedsel is geschikt om langere tijd in pakketten te stoppen. Daarom is er een boodschappenlijst opgesteld. Kijk voor de inzamelpunten, openingstijden, boodschappenlijst en andere informatie op www.dar.nl/inzamelactie. De inzamelpunten in de gemeente Groesbeek – Berg en Dal zijn als volgt:

• Gemeentehuis Groesbeek;
• Den Ienloop Millingen;
• Kulturhus Beek.

Vragen?

Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met het klantencontactcentrum van Dar via 024-3716000 of via [email protected] (maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur).

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jan v.R.

Evenals de vorige jaren gaat ‘t meest van m’n Kerstpakket naar de voedselbank.
Het niet houdbare haal je eruit, je hebt ‘t maar gekregen. Niet in ‘n kast zetten!

Misschien kunnen ze eens nadenken om ook eens een tent te plaatsen met een keuken met allerhande voorzieningen om die mensen daar eens een leuke kerst te verzorgen dat gebeurt op het ogenblik voor zoveel anderen toch ook

wpDiscuz