Verbreding Alde Weteringweg, extra parkeerplaatsen BVC

De situatie in Beek op de Alde Wetering(weg) en bij het sportcomplex van BVC ’12 wordt verbeterd.

Alde_Weteringweg_Beek-DGB

Het laatste gedeelte van de Alde Wetering wordt breder en er komen extra parkeerplaatsen bij voetbalvereniging BVC ’12. Dit alles met als doel om de verkeersveiligheid en doorstroming op deze weg te vergroten én de sporters een betere kans op een vrije parkeerplaats te bieden.

Parkeerplaatsen

Naast BVC ’12 zijn er in de nabijheid ook nog een petanque- en tennisvereniging. Het aantal aanwezige parkeerplaatsen van 45 is regelmatig te weinig. Alleen BVC ’12 zou er al zo`n 50 tot 100 nodig hebben. BVC ’12 heeft aangegeven om gronden beschikbaar te stellen voor parkeerplaatsen. Het gaat dan om een deel van het trainingsveld voor keepers. Wel laat het college weten dat er feitelijk voldoende parkeergelegenheid in de omgeving is, nabij het Wylermeer. De eigenaar van de gronden heft echter parkeergeld. Ook sporters mogen niet gratis parkeren.

Verbreding van de weg

Wanneer de parkeerplaatsen allemaal bezet zijn moeten automobilisten over een veel te smalle weg weer terugrijden op zoek naar andere parkeerplaatsen in de buurt. Het laatste gedeelte van de Alde Wetering is slechts 3,8 meter breed. Er moet dan ook regelmatig worden uitgeweken naar onverharde bermen. Het plan is om de weg te verbreden naar 4,8 meter. De verbreding vindt plaats aan de zijde van de sportvelden en gaat ten koste van een aantal bomen. Er zal daarvoor elders in de gemeente herplant plaatsvinden. De gezonde laanstructuur aan de zuidzijde van de Alde Wetering blijft behouden.

Over de precieze indeling van de parkeerplaatsen en de uitvoering van de werkzaamheden in 2016 zal nog overleg plaatsvinden. De kosten bedragen zo`n € 60.000,-.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Verbreding Alde Weteringweg, extra parkeerplaatsen BVC

Reageren is niet toegestaan.