Geld voor rolstoelpad Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis krijgt € 25.000,- voor de aanleg van een rolstoelpad bij het museum. Dit pad moet er voor zorgen dat het Romeins Aquaduct via de Romeinse straat in Orientalis ook toegankelijk is voor mindervaliden.

Museumpark_Orientalis_entree_muur-DGB

De totale kosten bedragen zo`n € 50.000,- en het museumpark neemt € 25.000,- voor haar rekening. De toekenning van de overige € 25.000,- komt vanuit de gemeente, maar, zo laat zij weten, het betreft hier een provinciale subsidie. “Wij sluizen in feite de subsidie door”, aldus het college van burgemeester en wethouders. Voor de duidelijkheid, de gemeente Groesbeek – Berg en Dal draagt financieel niet bij aan de realisatie van het rolstoelpad. “Wij beschikken enkel de subsidiebijdrage van de (voormalige) stadsregio door aan het Museumpark”.

Burgemeester en wethouders hebben dinsdag ook aangegeven de jaarlijkse exploitatiebijdrage á € 20.000,- in twee termijnen aan Orientalis te betalen. Het eerste gedeelte wordt in januari overgemaakt en het tweede gedeelte in de zomer.

Museumpark Orientalis is al jaren in het nieuws om haar zorgelijke financiële situatie, maar zal in ieder geval ook in 2016 geopend zijn.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Geld voor rolstoelpad Museumpark Orientalis

Reageren is niet toegestaan.