Opnieuw diefstal bij Berg en Dalse kerststal

Het voortbestaan van de Berg en Dalse kerststal is na een nieuwe diefstal in gevaar gekomen.


2014: De kerststal in Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Bij de bouwers van de stal zakt de moed ondertussen in de schoenen en zij beraden zich of het zin heeft om er mee door te gaan. In het verleden zijn er al diverse schapen gestolen en dit jaar is dit niet anders. In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er twee schapen gestolen. In totaal zijn drie van de vijf schapen deze week ontvreemd.

Er hangen al enige tijd camera’s bij de stal. Op de bewakingscamera is te zien dat omstreeks 02:30 uur iemand in een soort trainingspak met capuchon over zijn hoofd de schapen heeft meegenomen. Het is niet bekend of die beelden via social media worden verspreid.

De kerststal in Berg en Dal is een jarenlange traditie. In 1989 kwam Johan ter Woorst als bestuurslid van Berg en Dals Bloei met het idee een bewegende kerststal te maken. Door de jaren heen is er wel wat aan de stal gesleuteld. Voor € 0,10 kan men de beweging in de stal in gang zetten en is er een kerstliedje te horen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jozef.

Welke ezel in trainingspak durft deze aktie ook overdag te plegen???? Als je niet kunt slapen …moet je schapen TELLEN, niet STELEN….Muts.

wpDiscuz