Feestelijke naturalisatiebijeenkomst 2015

Dinsdag 15 december kregen zeven inwoners uit de gemeente Groesbeek – Berg en Dal de Nederlandse nationaliteit.

Naturalisatiedag_2015-GGBenD
Foto en rechten: Gemeente Groesbeek – Berg en Dal.

Dit gebeurde tijdens een feestelijke naturalisatiebijeenkomst, waarvoor ook de inwoners die eerder dit jaar genaturaliseerd zijn, waren uitgenodigd. Burgemeester Mark Slinkman ontving de nieuwe Nederlanders voor deze bijzondere gebeurtenis in het gemeentehuis. De nieuwe Nederlanders zijn afkomstig uit Afghanistan, Somalië, Irak, Azerbeidzjan en Iran.

Na een toespraak van burgemeester Slinkman, lazen alle nieuwe Nederlanders de verklaring van verbondenheid voor. Met deze verklaring toont de spreker onder andere dat hij of zij de vrijheden en rechten van de rechtsstaat eerbiedigt, en dat hij of zij de wetten van het Koninkrijk erkent als geldend voor hem of haar.

Ceremonie

Sinds 1 januari 2006 is deze naturalisatieceremonie verplicht voor mensen die de Nederlandse nationaliteit verkrijgen door naturalisatie of optie. De ceremonie is bedoeld om de bijzondere band weer te geven tussen het Koninkrijk en de nieuwe staatsburger. Het is een bevestiging dat de nieuwe staatsburger alle rechten en plichten verwerft en aanvaardt die aan het Nederlanderschap verbonden zijn.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Sprookje

Succes allen!

pim f

vreten de hele boel op en ook de niewbouw woningen

pim f

opvreters

pim f

geen gratis zwemkaartje voor ze

pim f

pas maar op sprookje hoe ze ons uitlachen

wpDiscuz