Meer dan 100.000 producten voor Gelderse voedselbanken

Ook dit jaar kwam Omroep Gelderland weer in actie voor tienduizenden mensen, die in Gelderland afhankelijk zijn van de voedselbank.

Inzamelingsactie_Voedselbank-dec2015-DGB

De gemeenten Beuningen, Druten, Heumen, Groesbeek, Nijmegen en Wijchen hielden samen met ARN en Dar ook een inzamelactie van 14 t/m 18 december. De inzamelactie is geslaagd. Veel inwoners uit de deelnemende gemeenten leverden houdbaar voedsel in op de inzamelpunten. Meer dan 60 winkelwagentjes zaten vol met houdbaar voedsel.

Actie geslaagd

De inzamelactie van Omroep Gelderland was dit jaar weer een groot succes. Er werden meer dan 100.000 producten ingezameld. Hier hebben de gemeenten Beuningen, Druten, Heumen, Groesbeek, Nijmegen en Wijchen, ARN en Dar ook een bijdrage aan geleverd. Bij de inzamelpunten op onder gemeentehuizen werd veel houdbaar voedsel ingeleverd. Een mooi gebaar en bijzonder om te zien dat inwoners de moeite namen om voedsel naar de inzamelpunten te brengen. Vooral in de gemeenten Druten en Groesbeek en bij Dar is er veel ingezameld. In Druten doneerde crackerfabriek Qrackers uit Puiflijk 800 pakken crackers.

Grote verrassing

Dar werd op de laatste inzameldag verrast door de Kristallis school is uit Nijmegen (Neerbosch-Oost). Julia Alberto (leerling) en Ilonka Pennings (leerkracht) deze school arriveerden met een auto vol met voedsel bij het inzamelpunt bij Dar. Voor de inzamelactie was de Kristallis school zelf ook een actie gestart. Het initiatief kwam van leerling Julia Alberto. Zij las iets over de actie en wilde samen met de school ook in actie komen voor dit goede initiatief. Leerlingen, ouders en leerkrachten zamelden massaal voedsel in voor de voedselbanken in de regio. Van pakken chocolademelk en koffie tot aan potten groenten en feeststollen voor de Kerst.

Voorkom voedselverspilling en help een ander

De actie had twee doelen: het eerste doel was te laten zien hoe je voedselverspilling voorkomt. Als tweede nodigde de actie ook uit om een ander te helpen. Voorkom voedselverspilling, eten is om op te eten. Kook op maat en gooi voedsel niet weg. Heb je toch nog keukenafval over? Scheid dit dan goed.

Kijk! Afval=grondstof. Dat geldt ook voor keukenafval. Dit wordt weer gebruikt als compost of groengas. Om deze reden ontvingen inwoners bij het inleveren van houdbaar voedsel ook een gft-afvalbakje cadeau. Met een gft-afvalbakje kunnen inwoners keukenafval gemakkelijker scheiden. Meer informatie over gft-afval op www.dar.nl/gft

In het kader van de inzamelactie maken afnemers van de voedselbanken in de regio kans op een diner voor twee bij een duurzaam restaurant in de regio.

Nog houdbaar voedsel over?

De actie is afgelopen. Help een ander toch niet alleen met de feestdagen, maar het hele jaar door. De inzamelpunten van de voedselbanken in de regio kunnen het hele jaar door voedsel goed gebruiken! Meer informatie zoals locaties op www.voedselbankennederland.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Meer dan 100.000 producten voor Gelderse voedselbanken

Reageren is niet toegestaan.