Onderhoud van begroeiing in de uiterwaarden

Rijkswaterstaat verbetert de doorstroming van de rivieren onder andere door begroeiing in de uiterwaarden te verwijderen op plekken waar de rivier bij hoog water het snelst stroomt. Krinkels-CSO heeft in opdracht van Rijkswaterstaat onderzocht welke begroeiing moet verdwijnen en verzorgt de uitvoering daarvan. In januari 2016 (week 1-3) start Krinkels-CSO met de werkzaamheden in de uiterwaard Groenlanden en in de uiterwaard Millingen.

Wat is er aan de hand?

Het regent vaker en harder. Daardoor krijgen de Nederlandse rivieren en uiterwaarden vaker te maken met hoogwater. Bij hoogwater, als het water ook door de uiterwaarden gaat stromen, kan begroeiing de doorstroming van het water belemmeren. Goed onderhoud van de begroeiing is daarom erg belangrijk. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met beschermde dieren en planten zoals bevers en monumentale bomen.

Elke Uiterwaard een eigen plan

Door goed te onderzoeken hoe het water bij hoogwater stroomt, is voor elke uiterwaard bepaald welke ingreep in de begroeiing het grootste effect heeft op de waterstand. Samen met eigenaren en beheerders van de uiterwaarden worden verschillende soorten ingrepen uitgevoerd, op plekken waar het water bij hoogwater het snelst stroomt (de zogenoemde ‘stroombaan’).

Wilt u weten wat er in uw uiterwaard precies gebeurt?

Op de website www.uitvoeringstroomlijn.nl/uw-uiterwaard kunt u zien welke begroeiing in uw uiterwaard verwijderd wordt. Op www.uitvoeringstroomlijn.nl/uitvoering vindt u meer informatie over hoe en wanneer de uitvoering precies plaatsvindt. Bij vragen of hinder kunt u ook bellen met 030-6594372.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Onderhoud van begroeiing in de uiterwaarden

Reageren is niet toegestaan.