Ruim 1400 wijkhelden in één jaar

In december 2014 is het zwerfafvalproject Wijkhelden in de regio van start gegaan.

Wijkhelden_perspica_dec2015-DGB

Zowel kinderen als volwassenen leveren binnen dit project een bijdrage aan een schone en leefbare buurt en worden zich daardoor bewust van (de gevolgen van) zwerfafval. Het aantal wijkhelden is binnen een jaar gegroeid van 0 naar ruim 1400. Een resultaat om trots op te zijn. De deelnemende gemeenten en Dar kijken terug op een succesvol eerste jaar.

Start

Begin december 2014 zijn de gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen en Nijmegen gestart met het zwerfafvalproject Wijkhelden. Vanaf dat moment houden honderden kinderen en volwassenen in de hele regio hun buurt schoon door het opruimen van zwerfafval. Zij leveren een waardevolle en direct zichtbare bijrage aan een schone buurt en worden zich bewust van (de gevolgen van) zwerfafval. Het project kreeg de naam Wijkhelden omdat deze naam de kinderen en volwassenen noemt wat ze zijn: echte Wijkhelden!

Resultaten

Het aantal Wijkhelden is in één jaar gegroeid van 0 naar ruim 1400 Wijkhelden. In alle deelnemende gemeenten zijn er dit jaar teams gevormd. In Groesbeek zijn op dit moment 8 teams actief. De gemeente en Dar streven ernaar om nog meer teams te realiseren en roepen daarom inwoners op om zich aan te melden als wijkheld.

Wilt u ook een steentje bijdragen aan een schone buurt? Kijk dan op www.wijk-helden.nl of www.dar.nl.

Gevolgen zwerfafval voor het milieu zijn groot

In de eigen buurt zorgt zwerfafval niet alleen voor een vervuilde omgeving, maar vormt het ook een bedreiging voor dieren en planten. Dieren eten bijvoorbeeld het zwerfafval op en kunnen hierdoor doodgaan. Het zwerfafvalproject Wijkhelden maakt de toekomstige generatie hiervan bewust door aandacht te besteden aan het opruimen van zwerfafval.

Meer informatie over Wijkhelden en/of aanmelden?

Voor meer informatie of aanmelding kunnen inwoners uit de regio terecht op www.wijk-helden.nl of www.dar.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via [email protected].

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 december, 2015 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Suunige

Prima initiatief maar waarom ruimt niet iedereen zijn eigen rommel op ?

wpDiscuz