Rioolheffing: gebruiker betaalt

Afgelopen jaar was het rioolbeheer in Groesbeek nog gebaseerd op de drie rioleringsplannen van de voormalige gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Goesbeek.

Rioolheffing_2016_Berg_en_Dal-DGB

Vanaf dit jaar geldt een nieuw Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP) 2016-2020 voor de gemeente Berg en Dal. In dit plan zijn onder andere de tarieven vastgesteld, maar bijvoorbeeld ook dat de gebruiker betaalt.

Inwoners voormalig Ubbergen opgelet!

Dat de gebruiker van het riool vanaf 2016 gaat betalen, betekent vooral voor de huurders in het voormalige Ubbergen een grote verandering. Zij ontvangen vanaf dit jaar de rekening. Voorheen betaalde de verhuurder de heffing.

Een andere wijziging voor inwoners van Ubbergen is dat de heffing wordt gebaseerd op het waterverbruik. Hierdoor betaalt een gemiddeld huishouden in 2016 minder dan voorgaande jaren.

Klik hier voor de belastingtarieven 2016 in de gemeente Berg en Dal.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Muts

Ik was een beetje blij dat ik er een paar euro op vooruit ging door de nieuwe belasting regels. Maar in Nederland ga je het niet meemaken dat je ooit meer overhoudt. De Gemeente heeft het nu al weer ingepikt. Ben benieuwd hoeveel ik er in totaal netto op achteruit ga.

Dank je wel gemeente, alweer.

Handy

Deze heffing zullen ze altijd moeten gebruiken voor het rioolnet… dit mag niet naar algemene middelen vallen. Hiervan mag zelfs niet de rioolbeheerder van betaald worden. Of ik moet het verkeerd hebben…
Gaan er dan grote riolering veranderingen plaatsvinden?

Lees voor de gein eens het vernoemde gemeentelijke riolerinsplan. De zin dat de heffingen voor een gemiddeld gezin in Groesbeek nagenoeg gelijk zouden blijven. Plus 11 procent is volgens mij niet gelijk. Volgens mij heb ik in de laatste 8 jaar nog geen 11 procent loonsverhoging gehad. En zoals altijd zijn we ook hier weer eens voor de gek gehouden.

Zijn geen gemeenten maar rioolratten. Ze naaien ons aan alle kanten. Maar ja we trappen er allemaal in .

karin

ah goed zo! dat betekent véél meer geld in het rioolpotje. gaan ze nu dan eindelijk het riool in breedeweg verbeteren zodat het hard kan regenen zonder ondergelopen straten, vliegende putdeksels en kelders en schuren vol water? daar wil ik namelijk gráág aan meebetalen.

wpDiscuz