Mogelijk statushouders in complex Rustenburgh Beek

In het Beekse wooncomplex “Rustenburgh” komen mogelijk enkele statushouders.

Het complex is eigendom van Wooncombinatie Oosterpoort, maar de Groesbeekse woningcorporatie is voornemens om het pand aan de Rijksstraatweg 193 in Beek-Berg en Dal te verkopen. De gemeente staat daar positief tegenover. Rustenburgh heeft een perceeloppervlakte van 1.325 m² en bestaat uit 19 onzelfstandige wooneenheden die als kamers worden verhuurd.

Dit blijft ook zo. De bestaande bestemming en plichten blijven zoals die op dit moment zijn. “Het complex zal verkocht worden aan een in kamerverhuur gespecialiseerd bedrijf, waardoor het pand weer beschikbaar komt voor woningzoekenden, in een segment dat niet veel voorkomt in onze gemeente”, zeggen burgemeester en wethouders (B&W). De rechten van bestaande en nieuwe huurders zijn ook beschermd, omdat het woningwaarderingssysteem geen ruimte geeft de huren flink omhoog te gooien.

Wel hoopt de gemeente met de nieuwe eigenaar afspraken te kunnen maken over de huisvesting van statushouders. Dat zijn asielzoekers met een verblijfsvergunning. Er moet, zo zeggen B&W, wel een goede balans worden gevonden tussen het aantal statushouders en de leefbaarheid van zowel het complex als de omgeving.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Toontje

De newspeak begint al: statushouders… Aha!

Handy

Van een verhuurder naar een verhuurder verkopen??? en dan Statushouders?? Vreemd heel Vreemd

Splinter

Jongens dat brengt flokken op .
Moeten de gaten toch ergens mee vullen .
De Groente

Aszielzoekers=linkse industrie!!!!

wpDiscuz