Driedubbeltentoonstelling van kijkkasten in Beek

Tot zondag 28 februari 2016 kunt u op drie plaatsen in Beek de kijkkasten van Anke van der Linden bewonderen.

DUO_trots_schots_kijkkasten_Beek-DGB

De kijkkasten staan opgesteld in de bibliotheek, het Kulturhus en antiquariaat Supplement. Vanwege de kwetsbaarheid staan de kleinoden in vitrines. Ze nodigen uit tot spelen maar daar is de wonderwereld te fragiel voor.

Aan een samenraapsel van ogenschijnlijk nietige of nutteloze voorwerpen wordt betekenis gegeven in een nieuwe werkelijkheid. De voorwerpen dienden oorspronkelijk een totaal ander doel. Anke weet een wonderwereld te scheppen waarin je kunt wegdromen.

In haar eigen woorden: “Het is leuk om een eigen universum te creëren. Vage ideeën in mijn hoofd werden concreet toen ik de kleine wereld van de vogelkastjes ging maken. Ik zie in van alles en nog wat mogelijkheden om iets te scheppen. Ik heb dozen vol met dingen. Die verzameling sleep ik al een groot deel van mijn leven met me mee. Ik hergebruik veel voorwerpen en materialen. Er zijn veel herinneringen verweven in wat ik maak. Zo bevat één van de kastjes een gebreid tasje dat ik maakte op twee krulspeldpennen toen ik een jaar of 10 was. De sleutelhangerrage van de zestiger jaren is terug te vinden. Singeltjes van vroeger komen verkleind weer tevoorschijn. Maar ik maak ook onderdelen zelf, zoals een taart, een fontein, een zandkasteel. Ik begon met losse beelden te maken in een passende omgeving, maar na verloop van tijd ging er meer ‘gebeuren’ in de kastjes. Als kijker ga je een verhaal vermoeden. Ik ben steeds meer in series gaan werken. Zo is er nu een hele reeks kastjes met ‘het DUO’, een eendje en een gansje, en is er een elfjeswereld ontstaan.”.

In de etalage van Supplement is het Huis van de Baron te zien. Baron van Randwijck had er zeker zijn intrek willen nemen.

Info

Plaats: Kulturhus, bibliotheek en antiquariaat Supplement te Beek
Datum: tot 28 februari 2016
Tijd: openingstijden van bibliotheek, Kulturhus en/of Supplement

In de etalage van Supplement is de wonderwereld dagelijks te aanschouwen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Driedubbeltentoonstelling van kijkkasten in Beek

Reageren is niet toegestaan.