Gemeente staat garant voor tekort Special Olympics

De gemeente Berg en Dal zal garant staan voor een eventueel tekort op de begroting van de Special Olympics Nationale Spelen (SONS).

Special_Olympics_2016_logo-DGB

Het gaat voor onze gemeente om een bedrag van maximaal € 20.850,-. Daarnaast betaalt de gemeente ook de kosten van de huur van Heuvelland: € 584,80 voor twee dagen. De Groesbeekse sporthal is namelijk het decor van enkele activiteiten omtrent de Special Olympics.

Nijmegen, Wijchen en Groesbeek (nu Berg en Dal) zullen van 1 juli 2016 tot en met 3 juli 2016 het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren. In totaal staan de drie gemeenten gezamenlijk garant voor een tekort van maximaal € 150.000,-. Het maximale bedrag per gemeente is berekend op basis van het inwoneraantal. Nijmegen heeft veruit de meeste inwoners en levert een bijdrage van maximaal € 103.950, mocht dit nodig zijn. Voor Wijchen is dit iets meer dan € 25.000,-.

“De inschatting die op dit moment te maken valt, is dat het risico op een tekort beperkt is”, aldus het college. Het tekort is nu nog € 80.000,- maar de verwachting is dat dat bedrag nog omlaag zal worden gebracht door aanvullende sponsoring.

Met de garantstelling willen de drie gemeente er voor zorgen dat het evenement op zeker door zal gaan.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Wat is dit nu weer. De gemeente is geen bank. Niet bij Achilles ’29 en ook niet bij andere sporten of evenementen. Ook ik heb bij aandelen gehoord dat het risico beperkt was. Kijk maar naar onze pensioenen.

Henk

Sorry hoor, maar waar gaan deze spelers/ sters straks slapen. Jullie denken toch niet dat Heumensoord klaar zal zijn voor zowel de 4 daagse als de special olympics. Dit wordt een drama voor beide grote evenementen.

“Het risico op een tekort is beperkt” , “de verwachting is dat…..”?? Is dit de basis waarop ons college besturen gaat in de nieuwe Gemeente? Stel dat het niet lukt (en die mogelijkheid is zeer reëel) dan kost dat de gemeenschap dus veel geld, ongevraagd. Dat gebeurd ook al met de Giro dit jaar. Kost ook veel geld en ook ongevraagd. Dan hebben we het nog niet gehad over de sponsoring van commerciële evenementen als de wijnfeesten e.d. waar de ondernemers in deze branche wel bij varen. Promoot dan maar alle andere ondernemers ook die een commerciële activiteit ontplooien. Wel… Lees meer »
groesbeker

wat een onzin weer ik heb jaarlijks ook een tekort kan de gemeente hier ook even in bijspringen zodat ik op zeker kan doorgaan????????

stratenmaker

Ik vind het een goed idee laat ze maar gerant staan voor deze mensen, dan moeten ze maar een vluchteling weigeren ,want die kosten 26000 euro per jaar per persoon,houd je nog geld over.

SONS

“Stel dat het niet lukt (en die mogelijkheid is zeer reëel)”. Waar is dit op gebaseerd BAM ?

fluitkelje

De Nijmeegse vierdaagse is van 19 tot 22 juli, en de Special Olympics van 1 tot 3 juli, dus er zit tijd genoeg tussen.

Boos

De gemeente was toch geen bank en wat een slap antwoord over een vluchteling ga je zelf schamen of ga maar is kijken hoe die mensen ervoor staan en hoe zo moet de gemeente gerand staan bij een project van afgekeurde mensen wie sport beoefenen is ook geen meer waarde zo als jij het bekijkt

fluitkelje

Hoe jij over deze mensen denkt ,afgekeurde mensen, ga jezelf dan ook maar schamen.

SONS

Het zijn spelen voor mensen met een verstandelijke beperking en zeker geen afgekeurden BOOS.

wpDiscuz