Schooldirecteur Entrea blij met Bibliotheek op school

Op dinsdag 26 januari opende de Bibliotheek Gelderland Zuid een ‘Bibliotheek op school’ op de Pedologisch-Instituutschool van Entrea Onderwijs in Ubbergen. Regiodirecteur Karin van der Velden is blij met deze ontwikkeling.

Foto en rechten: Marcel Krijgsman.

Foto en rechten: Marcel Krijgsman.

Van der Velden: “Wanneer je plezier in lezen krijgt, ervaar je dat de wereld steeds groter wordt. Met een bieb op school halen we voor de kinderen die wereld niet alleen binnen de school. Samen met de Bibliotheek leggen we ook de verbinding met lezen thuis.”

Niet alleen deze school van Entrea krijgt een Bibliotheek op school, ook de twee andere scholen van Entrea in de regio Nijmegen gaan gebruik maken van dit concept van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Met een wisselende aangepaste boekencollectie en diverse leesbevorderingsactiviteiten op scholen, werkt de Bibliotheek samen met de school aan het vergroten van leesplezier bij leerlingen. Want “lezen is de basis voor ontwikkeling,” aldus Van der Velden.

De ‘Bibliotheek op school’ is een landelijke aanpak voor het basisonderwijs, waarin bibliotheken en scholen structureel samenwerken. De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft deze samenwerking inmiddels met meer dan dertig scholen in hun werkgebied.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Schooldirecteur Entrea blij met Bibliotheek op school

Reageren is niet toegestaan.