Bomen nabij Millingse school blijven staan

De bomen bij de St. Martinusschool in Millingen aan de Rijn blijven gewoon op hun plek. Dat laten burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van vragen van de GJS-fractie hierover.

St_Martinusschool_Millingen_aan_de_Rijn-DGB

De lokale Millingse partij is door de school benaderd om actie te ondernemen om overlast veroorzaakt door enkele bomen tegen te gaan. Hierbij valt te denken aan de kosten voor het continu moeten opruimen van blad en eikels, maar er is ook sprake van plak veroorzaakt door bladluis. In eerste instantie klopte de school hiervoor bij de gemeente aan. De reactie vanuit de gemeente was volgens de school “nietszeggend” en om die reden werd Gemeente-, Jeugd- en Sportbelangen (GJS) Millingen ingeschakeld.

Het betreffen zes gezonde zomereiken van 65 jaar oud. Deze zouden te dicht op de erfgrens met de school staan, maar dat is volgens het college niet het geval. Voor wat betreft het blad en de eikels staat er een bladkorf nabij de school, onder de bomen. De gemeente heeft bijna 16.000 bomen in beheer, die veelal langs openbare wegen maar ook langs eigendommen van derden staan. Op al deze plekken valt vuil (deels) op particuliere percelen. Op deze locaties ruimt de gemeente niets op.

Om de plak, veroorzaakt door bladluis, tegen te gaan zullen zakjes met larven van lieveheersbeestjes geplaatst worden. Lieveheersbeestjes zijn natuurlijke vijandenvan bladluizen. De ervaring leert dat de overlast door plak 80% afneemt na het inzetten van de natuurlijke vijand.

De bomenrij blijft in ieder geval gewoon staan.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 januari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Bomen nabij Millingse school blijven staan

Reageren is niet toegestaan.