“Broodfonds” in gemeente Berg en Dal voor ondernemers

Het broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte.

Broodfonds_infoavond_Berg_en_Dal_Heumen-DGB

Het is een vrij nieuw sociaal vangnet voor en door ondernemers. Ook de gemeenten Berg en Dal, Heumen en omgeving krijgen een broodfonds, na een speciale informatieavond op 29 februari.

Vangnet

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het broodfonds. In een broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Vertrouwen

“Deze solidariteit in een nieuw jasje valt bij ondernemers in goede aarde”, legt initiatiefnemer André Jonkers van de Broodfondsmakers uit. “Omdat het kleinschalig en overzichtelijk is, weten de mensen in een broodfonds precies wat er met hun geld gebeurt. En dankzij het onderlinge vertrouwen blijft het een betaalbare oplossing.”

Lokaal initiatief

Arjan Vernhout, Duurzaam Berg en Dal, is initiatiefnemer voor dit nieuwe broodfonds. “Een broodfonds is een maatschappelijk rechtvaardige, transparante en betaalbare voorziening voor arbeidsongeschiktheid”, aldus Arjan.

Hoe het werkt

Het broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

Informatieavond voor Berg en Dal, Heumen e.o

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl

Tijdstip: maandag 29 februari (19.00 uur inloop) start 19:30 uur
Locatie: Conferentieoord de Poort, Bisseltsebaan 34, Groesbeek
Entree: aanmelden via [email protected]

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on “Broodfonds” in gemeente Berg en Dal voor ondernemers

Reageren is niet toegestaan.