Tijdelijke afsluiting Bisonbaai Ooij

De vele neerslag in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland zorgt ervoor dat uiterwaarden van de Waal in de Gelderse Poort gedeeltelijk of geheel onder water komen te staan. De rivier rolt weer even met zijn spierballen en laat zijn kracht zien. Een fascinerend schouwspel!

Voor de grote grazers van de uiterwaarden zijn daarom de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. De in het wild levende dieren zoals ree, haas, konijn, maar ook kleinere zoogdieren als muizen zoeken de hoger gelegen plaatsen in het landschap op. Voor de dieren is het belangrijk dat ze hierbij niet verstoord worden. Staatsbosbeheer heeft daarom besloten om de Bisonbaai tijdelijk af te sluiten voor het publiek.

Veel mensen trekken er op uit om naar de stijgende rivier te kijken, het wassende water heeft nu eenmaal een grote aantrekkingskracht. Echter een bezoek aan de uiterwaard in deze periode zal de wilde dieren opjagen. Dit levert stress op bij de dieren en dat is eenvoudig te voorkomen door gepaste afstand te bewaren. Zo helpen wij de wilde dieren zodat zij rustig op de drogere delen in de uiterwaarden het hoge water af kunnen wachten.

Staatsbosbeheer vraagt haar bezoekers daarom om het fascinerende hoogwater vanaf de dijk te beleven.. De Bisonbaai gaat weer open voor publiek als het water is gezakt. Het is een tijdelijke situatie Staatsbosbeheer vraagt haar bezoekers begrip te hebben voor deze situatie.

Heeft u nog vragen?
Staatsbosbeheer Gelderse Poort, Ooijse bandijk 36b, 5676 JE Ooij, T: 06 51207166
E: [email protected]

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Staatsbosbeheer

Gerelateerde berichten



Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Tijdelijke afsluiting Bisonbaai Ooij

Reageren is niet toegestaan.