Nijmeegse Fietsvierdaagse 2016

De regio Nijmegen staat deze zomer in het teken van sport, dat is wel duidelijk.

Nijmeegse_Fietsvierdaagse_logo_2016-DGB

Niet alleen doet de Giro Nijmegen en omstreken aan en worden dit jaar de Special Olympics en de 100ste Vierdaagse georganiseerd, ook een oude bekende zal terugkeren: de Nijmeegse Fiets4daagse! Voor het eerst sinds 8 jaar zal deze weer plaatsvinden in Nijmegen en omgeving. De fietstocht, waar sportief genieten centraal staat, zal plaatsvinden van 25 augustus 2016 tot en met 28 augustus 2016. De inschrijving is vanaf 17 februari 2016 geopend.

Superstops

Het concept van de Fiets4daagse is geheel vernieuwd; elke dag doen de fietsers minimaal een zestal SuperStops aan. Dit zijn bijzondere locaties waar iets te beleven valt, zoals fietsen door museumpark Orientalis, proeven bij de Heumense brouwerij Bergzicht-De Raaf, een minirondleiding bij de gerestaureerde Thornsche molen in Leuth en een muzikale overtocht met het pontje bij Cuijk. Ook voor de jeugd valt genoeg te beleven: er mag een balletje worden geslagen op de golfbaan in Elst, er zijn oud-Hollandse spelen, er is een e-bike race bij de Honigfabriek en er lopen acteurs rond verkleed als Romein of grenswacht. Kortom, plezier voor jong en oud.

Laagdrempelig concept

Omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om alle 4 dagen te fietsen en toch graag mee wil doen, is het ook mogelijk om 1, 2 of 3 dagen deel te nemen. Tevens is het is toegestaan om met een e-bike aan de Nijmeegse Fiets4daagse mee te doen. Iedere dag kunnen de deelnemers kiezen tussen een lange of korte route. Fietsers die alle vier de dagen meefietsen ontvangen een prachtige medaille. Deelnemers die een gedeelte van de Fiets4daagse doen ontvangen een – iets bescheidener – opspeldmedaille. Ongeacht de afstand of het aantal dagen; het wordt 100% sportief genieten.

Inschrijving

Inschrijven voor de Nijmeegse Fiets4daagse is vanaf 17 februari 2016 mogelijk via het aanmeldingsformulier op de website www.nijmeegsefiets4daagse.nl. De inschrijving sluit op 20 augustus 2016 of wanneer de inschrijvingslimiet van 2000 deelnemers bereikt is. De kosten van de Nijmeegse Fiets4daagse zijn €25,- voor 4 dagen of €7,50 per dag.

Voor meer info en het aanmeldingsformulier kunt u terecht op www.nijmeegsefiets4daagse.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nijmeegse Fietsvierdaagse 2016

Reageren is niet toegestaan.