Inwoners Ooij zijn “slooppand” zat

Inwoners uit Ooij zien een pand aan de Koningin Julianalaan in Ooij het liefst zo snel mogelijk verdwijnen.

Het pand aan de Koningin Julianalaan in Ooij. Foto: Google Maps (2009)

Het pand aan de Koningin Julianalaan in Ooij. Foto: Google Maps (2009)

Het pand dat gebruikt wordt als opslagruimte ontsiert de buurt, zeggen buurtbewoners. Zij hebben onlangs een klacht ingediend via het milieuklachtensysteem.

“Inmiddels is het pand ernstig aan het vervallen, gevelpanelen vallen los en kozijnen hangen scheef. Het pand is nog in gebruik voor opslag maar kan met gezond verstand niet veilig genoemd worden. Buiten het esthetisch verval is het bouwkundig zeer twijfelachtig”, aldus een buurtbewoner die het initiatief is gestart om het pand te laten slopen. “Dit pand moet gesloopt en opgeruimd worden.”

De Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) zegt dat het pand er weliswaar “verwaarloosd en vies” uit ziet, maar dat er geen sprake is van een gevaarlijke situatie. Er zou overleg met de gemeente zijn om op deze locatie woningbouw te realiseren, maar dit verloopt stroef. De zaak is volgens hen afgehandeld en de klacht uit Ooij ongegrond verklaard.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Daniƫlle Bakker

Ik heb deze melding op Verbeterdebuurt gezien! Als je ook wil dat dit lelijke gebouw weggaat, stem via Verbeterdebuurt! http://www.verbeterdebuurt.nl/melding/100780

wpDiscuz