Dorpsplein: Nabestaan na zelfdoding

Zondag 28 februari staan zorg en begeleiding voor nabestaanden na zelfdoding centraal in het praatprogramma van omroep Berg en Dal, het Dorpsplein.

Sea Bouman vertegenwoordigt Indigo. Dat is een landelijk samenwerkingsverband van verschillende GGZ-instellingen. Het Gelderse Pro Persona is er onderdeel van. In Nijmegen gaat woensdag 9 maart een gespreksgroep voor nabestaanden na zelfdoding van start. Hierover o.a. alle informatie.

In de uitzending vertelt een moeder over haar deelname aan zo’n gespreksgroep. Zij verloor haar dochter twee jaar geleden. De begeleiding is juist geen therapie. Presentator John Peters praat in de uitzending ook met Frits Woudstra uit Amsterdam. Hij verloor twee jaar geleden zijn zoon en schreef er een boek over, geheten Lucas Casimir. De naam van zijn kind. Hij geeft o.a. aan dat hij sinds het overlijden regelmatig de kleren van zijn zoon draagt. Zijn manier om zijn kind dichtbij zich te houden.

Het programma is te beluisteren van 13.00 uur tot 14.00 uur en de week erna via uitzending gemist bij deze lokale omroep.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Marcel

ik heb geluisterd naar de uitzending.
Dat maakt indruk! Goed gedaan John, heel indrukwekkend.
Hoop dat er veel mensen een steuntje in vinden of juist inlevender van worden.

wpDiscuz