Restauratie schip en toren Kerkje van Persingen

De renovatie van het Kerkje van Persingen begint op 14 maart 2016. Het gebouw zal in het voorjaar en de zomer in de steigers staan.

Uit de controles van Monumentenwacht bleek enkele jaren geleden al dat zowel de toren als het schip moeten worden gerestaureerd. Voor het schip heeft de Stichting Het Kerkje van Persingen een rijkssubsidie van € 159.310,- ontvangen, maar voor de toren na vier verzoeken niet. Dit gebeurde later overigens wel: € 11.250,-, maar dat is te weinig.

Het college van voormalig Ubbergen wilde de stichting op 4 november 2014 geen subsidie voor de toren geven, maar na een initiatiefvoorstel vanuit de Ubbergse raad werd er één week later alsnog een subsidiebijdrage voor de hoogte van € 123.486,- toegekend. Dat bedrag is namelijk begroot voor de restauratie.

Nu blijkt echter dat de Stichting eind 2014 geen brief c.q. subsidiebeschikking heeft ontvangen. Dit is deze week alsnog gebeurd, met daarin de voorwaarden voor de uitbetaling. De gemeente stelt de subsidie pas definitief vast na het overleggen van een totale verantwoording. Het bedrag zal niet hoger zijn dan € 112.000,-. Dat zijn € 123.486,- minus de € 11.250,- die de Stichting later alsnog van het rijk heeft ontvangen.

Het kerkje is gebouwd in de 14e eeuw en heeft sinds de 15e eeuw haar huidige vorm.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 februari, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Restauratie schip en toren Kerkje van Persingen

Reageren is niet toegestaan.