[Ingezonden] Ter nagedachtenis aan Jan Luub

Donderdag is Jan Luub (61) overleden. Hij was onder andere oud PvdA-raadslid en oud PvdA-wethouder in Millingen aan de Rijn. Tevens was hij jarenlang leraar en (bus)chauffeur.

PvdA afdeling Berg en Dal heeft, ter nagedachtenis aan hem, een tekst opgesteld en ingezonden.

Afgelopen donderdag 3 maart is onze partijgenoot Jan Luub op 61 jarige leeftijd, veel te vroeg, overleden. De Partij van de Arbeid Berg en Dal verliest een hartstochtelijk, principieel, integer en echte sociaal democraat, een echte socialist. Zijn hele volwassen leven stond in dienst van de strijd voor een rechtvaardige, solidaire maatschappij waarin ieder mens ertoe doet.

Te beginnen in zijn eigen rode dorp Millingen en de laatste paar jaar in de nieuwe gemeente Berg en Dal.Jan deed dat met hart en ziel en dus met een onvoorstelbare inzet. Als vrijwilliger in het jongerenwerk (Sjam), als raadslid, 10 en een half jaar als wethouder van Millingen en laatstelijk nog als caroussellid in de gemeente Berg en Dal. Ondanks een voor hem moeilijk afscheid van de lokale politiek in 2006 stond hij er weer tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Op het juiste moment, voor de sociaal democratische zaak, voor Millingen en voor de PvdA.

In de nieuwe afdeling Berg en Dal hebben wij hem in het afgelopen anderhalf jaar leren kennen als een onvermoeibaar kritische, strijdbare, betrokken, 100% betrouwbare en integere maar vooral ook menselijke en aardige man. Ondanks zijn ziekte was Jan actief voor de gemeenteraad, de PvdA afdeling, stond midden in de gemeenschap en steeds in verbinding met mensen. Het was voor ons een voorrecht hem (opnieuw) in ons midden te hebben.

Voor ons betekent zijn overlijden een groot verlies. Hij was voor ons een bron van inspiratie en een baken van onverzettelijkheid als het gaat om het helpen realiseren van de basiswaarden van de Partij van de Arbeid. In deze verwarrende en voor de achterban van de Partij van de Arbeid moeilijke tijden is dat niet niks!

Het is daarom verschrikkelijk jammer dat wij van Jan afscheid hebben moeten nemen. Geïnspireerd en gesteund door wie hij was en waar hij voor stond zullen wij ons werk voortzetten. Wij wensen Rita, zijn kinderen, verdere familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Namens de fractie en afdeling van de Partij van de Arbeid Berg en Dal,

Thieu Hoeken,
Fractievoorzitter PvdA Berg en Dal.

Jans Bekhuis,
Voorzitter PvdA Berg en Dal.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
dinie hendriks

als de wereld alleen uit mensen zoals Jan bestond, dan was er overal vrede !

Hanelore

Helemaal mee eens. Een zeer bijzondere man met heel veel goeds in zich. Sterkte voor de nabestaande.

Peter

Jan bedankt voor alles. Ik ben heel blij dat ik je heb mogen kennen.

wpDiscuz