Pastoor Toon Rabou (92) overleden

HEILIG LANDSTICHTING – Een markante Bossche priester is woensdag overleden: Toon Rabou.

Toon_Rabou_overleden-DGB

Met hart en ziel betrokken op de kerk van het bisdom Den Bosch, een bevlogen catecheet, een begenadigd predikant, een geestige schrijver van kerst- en kinderverhalen, van kerst- en paasspelen, een nabije pastor en een gulle vriend.

Toon werd geboren in Den Bosch op 9 september 1923. Hij werd op 11 juni 1949 priester gewijd. Zijn eerste standplaats als kapelaan was St. Michielsgestel. Daarna was hij kapelaan in Tilburg (Noordhoek) en Nijmegen (Antonius van Padua). In 1960 werd hij docent catechese aan de kweekschool In Via (Katholieke Pedagogische Academie Nijmegen) en was in die periode ook bisschoppelijk inspecteur voor de catechese op de lagere scholen.

In 1975 werd hij pastoor in de parochie waar hij ook al jaren assistent was geweest: de parochie de Meerwijk, Heilig Landstichting. Hij groeide uit tot een voorbeeldig pastoor, die van de parochie van de Heilig Landstichting een parochie wist te maken met een warme liturgie, een brede catechese en met een grote betrokkenheid van parochianen tot ver buiten de nauwe grenzen van de Meerwijk.

Hij heeft stages begeleid van mensen die in het pastoraat zijn gaan werken. Hij heeft talloos veel mensen geïnspireerd in hun geloof, in hun leven.

Info avondwake en uitvaart

Dinsdag 8 maart wordt om 19.00 uur een avondwake gehouden in de Cenakelkerk, Pastoor Rabouplein 1, Heilig Landstichting. De uitvaart vindt plaats op woensdag 9 maart om 11.00 uur in de Cenakelkerk. Na de ter aarde bestelling op de begraafplaats is er gelegenheid om samen te komen in de Piet Gerritszaal.

Zondag 6 maart van 12.30 uur tot 13.30 uur en dinsdag 8 maart van 18.00 uur en 18.45 uur gelegenheid tot afscheid nemen van Toon Rabou in de Oosterse zaal van het parochiecentrum Heilig Landstichting.

Op zaterdag 16 april zal om 15.00 uur een herdenkingsdienst voor Toon Rabou gehouden worden in de Cenakelkerk.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Pastoor Toon Rabou (92) overleden

Reageren is niet toegestaan.