D66 stelt vragen over slooppand Ooij

OOIJ – D66 Berg en Dal heeft het college van burgemeester en wethouders om uitleg gevraagd als het gaat om een pand aan de Koningin Julianalaan in Ooij.

Het pand aan de Koningin Julianalaan in Ooij. Foto: Google Maps (2009)

Het pand aan de Koningin Julianalaan in Ooij. Foto: Google Maps (2009)

Het pand dat gebruikt wordt als opslagruimte ontsiert de buurt, zeggen buurtbewoners. Zij hebben onlangs een klacht ingediend via het milieuklachtensysteem. De Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) zegt dat het pand er weliswaar “verwaarloosd en vies” uit ziet, maar dat er geen sprake is van een gevaarlijke situatie. Er zou overleg met de gemeente zijn om op deze locatie woningbouw te realiseren, maar dit verloopt stroef. De zaak is volgens hen afgehandeld en de klacht uit Ooij ongegrond verklaard.

D66 wil van B&W weten of zij op de hoogte is van een actie vanuit de buurt om het pand te laten slopen en welke stappen het college gaat ondernemen om tegemoet te komen aan de wensen van de buurtbewoners. Daarnaast wordt ook gevraagd wat B&W heeft gedaan om de eigenaar te bewegen iets aan de staat van het gebouw te doen.

B&W reageert binnen 30 dagen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on D66 stelt vragen over slooppand Ooij

Reageren is niet toegestaan.