Uniek Sporten van start in gemeente Berg en Dal

GEM. BERG EN DAL – Vanaf 15 maart is Uniek Sporten ook in de gemeente Berg en Dal hét sportloket op het gebied van aangepast sporten.

logo_Uniek_Sporten

Een jaar geleden is Nijmegen deze aanpak in onze regio gestart. Door de krachten te bundelen in één loket willen partijen uit de zorg, het onderwijs, sportaanbieders en regiogemeenten mensen met een beperking structureel aan het sporten of bewegen krijgen. Op maandag 14 maart geeft wethouder Erik Weijers samen met wethouder Renske Helmer-Englebert van de gemeente Nijmegen het startsein voor de samenwerking.

Berg en Dal zet de komende jaren intensief in op aangepast sporten. Erik Weijers, wethouder Sport: “Er zijn in de gemeente en de regio al mogelijkheden voor aangepaste sport, maar er is veel meer mogelijk. Ik vind dat alle inwoners van Berg en Dal moeten kunnen sporten en bewegen!”.

Naast Uniek Sporten is Berg en Dal ook gastheer voor de Special Olympics. Sporten en bewegen is goed voor de gezondheid en het geeft plezier. Het zorgt ook voor ontmoeting, nieuwe vrienden én het leert ons handig gebruik te maken van onze mogelijkheden. Genoeg redenen om in deze gemeente te starten met Uniek Sporten.

Wat doet Uniek Sporten?

“De regionale aanpak Uniek Sporten levert een belangrijke bijdrage aan de vindbaarheid van goede sportvoorzieningen voor mensen met een beperking”, aldus wethouder Weijers. Uniek Sporten is een aanpak om mensen met een beperking in staat te stellen makkelijker te laten meedoen in sport.

De aanpak omvat een website waar vraag & aanbod samenkomt, een ondersteuningspakket voor sportaanbieders bestaande uit onder andere informatie en trainingen, en de inzet van een speciale sportconsulent van Uniek Sporten. Op de website www.unieksporten.nl presenteren sportaanbieders hun aanbod waardoor het eenvoudiger wordt een geschikte sport te vinden. Voor meer informatie kunnen inwoners en sportaanbieders contact opnemen via [email protected] of via 024-3293131.

Regionale samenwerking

Wethouder Weijers: ‘De regio zet in op aangepaste sport door gezamenlijk op te trekken bij Uniek Sporten, maar ook door de organisatie van de Special Olympics.’ Wethouder Renske Helmer-Englebert (Nijmegen): “Aangepast Sporten gaat over de gemeentegrenzen heen. Het aanbod voor de aangepaste sporter is op dit moment minder uitgebreid dan het reguliere sportaanbod. Reisafstanden zijn daardoor soms groot. Door de handen ineen te slaan en te werken vanuit één herkenbaar sportservicepunt hopen we meer aangepaste sporters dichter bij huis te laten sporten”.

Programma

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Berg en Dal en de gemeente Nijmegen is op maandag 14 maart om 19:00 uur bij Werkenrode (Nijmeegsebaan 9, Berg en Dal). Naast de start van de samenwerking wordt gedurende de avond aandacht besteed aan de werkwijze van de sportschool werkenrode en de Special Olympics.

Na een korte kennismaking met aangepaste sport kunnen aanwezigen met elkaar in gesprek over de mogelijkheden en moeilijkheden bij het werven van vrijwilligers. Iedereen is van harte uitgenodigd hier bij aanwezig te zijn.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Manuèle

Maandag is het 14 maart, dinsdag 15 maart.
Edit redactie: Dank voor de oplettendheid. Het is inmiddels aangepast.

wpDiscuz