Project Verbindingsweg Beek kostte bijna € 1,5 miljoen

BEEK-BERG EN DAL – De reconstructie van de Verbindingsweg in Beek-Berg en Dal kostte in totaal € 1.407.635,-.

Logo van de gemeente Berg en Dal.

Logo van de gemeente Berg en Dal.

Ontevredenheid

Het project zou eigenlijk in december 2014 afgerond moeten zijn, maar door vertraging was de oplevering pas in juli 2015. Dit zorgde voor boosheid bij inwoners en ondernemers in het dorp. De toegang tot Beek was van april tot en met juni geheel afgesloten. De oorzaken van de vertraging waren een later moment van gunning, zoektocht naar buizen en leidingen die niet in de kaartsystemen stonden, extra werkzaamheden, slechte weersomstandigheden en het plots moeten vervangen van een gas- en waterleiding.

€ 219.000,- extra

Door de commotie die is ontstaan hebben de lokale partijen Voor Berg en Dal en PvdA Berg en Dal het college verzocht om met een eindevaluatie te komen. Daaruit blijkt nu dat voormalig Ubbergen 1,2 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor het plan en de werkelijke kosten € 219.000,- hoger uitvallen. De extra kosten zitten hem in de riolering, het grondwerk en de voorbereiding. De raad is hier toen verwacht werd dat er een overschrijding zou zijn direct over geïnformeerd.

Betere communicatie in de toekomst

Inwoners en ondernemers zijn echter niet goed geïnformeerd als het gaat over de vertraging van de werkzaamheden. Op voorhand was het overleg met winkels en bedrijven ook ondermaats. Het college wil dit in de toekomst verbeteren door voor grote projecten een begeleidingsgroep in te richten. Die groep bestaat uit vertegenwoordigers van bedrijven en van de gemeente. De communicatie tussen bedrijven en gemeente moet zo beter verlopen.

Weg kan weer jaren mee

De herinrichting was nodig om onder andere de veiligheid en de landschappelijke kwaliteit te verbeteren. Dit is ook gelukt, is de eindconclusie. “Bewoners en passanten kunnen veilig en plezierig gebruik maken van de Verbindingsweg en de weg kan weer vele jaren mee”, aldus burgemeester en wethouders. Ook in Beek zou men positief zijn over de nieuwe weg.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 maart, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Project Verbindingsweg Beek kostte bijna € 1,5 miljoen

Reageren is niet toegestaan.