100-jarige Bibliotheek presenteert BoekBoek

NIJMEGEN – Tijdens het 100-jarige jubileumfeest van de Bibliotheek Gelderland Zuid presenteerde de bibliotheek hun ‘BoekBoek’ aan alle gasten. Een cadeau aan de regio.

100 jaar Bibliotheek Gelderland-Zuid. Foto en rechten: Bert Roodbeen.

100 jaar Bibliotheek Gelderland-Zuid. Foto en rechten: Bert Roodbeen.

Directeur-bestuurder Dianne Weersink: “De BoekBoek is een elektrische TukTuk waarmee de bibliotheek weer de wijken en buitengebieden in gaat voor activiteiten voor alle doelgroepen.”

De BoekBoek is mede mogelijk gemaakt door een donatie van het coöperatiefonds Rabobank Rijk van Nijmegen. De BoekBoek werd op het jubileumfeest ingezet op het eerste exemplaar van het jubileumboek te vervoeren. Het exemplaar werd, als aftrap van de feestelijke dag, overhandigd aan burgemeester Bruls.

Op het jubileumfeest betraden ook de negen ambassadeurs van de Bibliotheek Gelderland Zuid voor het eerst het podium. Tijdens de talkshow met Hanneke Groenteman kwamen de persoonlijke verhalen van de ambassadeurs aan bod, mooie herinneringen en toekomstdromen. Prof. Dr. Paul J.M. van Tongeren, van de Radboud Universiteit Nijmegen gaf een minicollege over de kunst van langzaam lezen. Bovendien werd de prijs uitgereikt van schrijfwedstrijd 100 jaar aan Thijs Kersten (13) van het Kandinsky College.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on 100-jarige Bibliotheek presenteert BoekBoek

Reageren is niet toegestaan.