Ondergrondse containers in centrum Beek

BEEK-BERG EN DAL – In het centrum van Beek-Berg en Dal komen drie ondergrondse containers. Het gaat om twee glascontainers en één textielcontainer. Deze gaan de huidige bovengrondse containers vervangen.

Locaties_containers_glas_kleding_Beek-DGB
Om bovenstaand plaatje beter te kunnen zien kunt u het beste dit .PDF-bestand bekijken.

Weerstand

Met name over de glascontainers, die nu nog op het parkeerterrein van plusmarkt De Witt staan, is in het dorp veel te doen, zo bleek uit inloopbijeenkomsten die betrekking hadden tot de verbouw van de supermarkt. De verbouw en de daarbij komende herinrichting van het parkeerterrein zijn namelijk de reden dat er nieuwe afspraken zijn gemaakt over de glascontainers.

Glascontainers langs de Akenshof

De nieuwe glascontainers komen langs de Akenshof, tegenover het trappenhuis van het appartementengebouw te staan. Deze plaats is het best geschikt als opstelplaats voor het inzamelvoertuig, en goed bereikbaar voor inwoners. Het geluidsniveau is lager dan bij de bovengrondse containers. De gemeente voorziet dat de keus voor de locatie van de glascontainers kritisch zal worden gevolgd.

Alternatieven

Het college heeft echter ook nog twee alternatieve locaties bekeken. Dit vanwege de gevoeligheid van het onderwerp “glascontainers” in Beek. De eerste locatie is aan de Akenshof en heeft voordelen voor de appartementen aan de Waterstraat (boven Kruidvat). Nadeel: de frontale plaatsing voor de woningen aan de Akenshof 13 t/m 17. De tweede locatie is tegen de supermarkt. De Witt ziet dit zelf niet zitten en qua geluidsbelasting past dit niet in het bestemmingsplan. De containers zijn niet bereikbaar vanaf de openbare weg.

Textielcontainers

Voor wat betreft de kledingcontainers waren er alleen klachten over het uitzicht op het verkeer op de Waterstraat, komend vanaf de Verbindingsweg. Deze klachten worden verholpen door de twee huidige textielcontainers aan de Schellingshof te vervangen voor één ondergrondse container op diezelfde locatie. Onderzoek van Dar heeft uitgewezen dat de capaciteit van één container voldoende is.

Het plaatsen van de containers (in opdracht van gemeente) zal gelijktijdig worden uitgevoerd met de werkzaamheden aan de parkeerplaats en kost € 15.000,-.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Handy

Toch doorgaan met het ondergrondse gebeuren.. let op bewoners.. het komt er toch aan.

wpDiscuz