Vastgoedbedrijf niet blij met verkoop gemeentehuis

BEEK-BERG EN DAL – De handelswijze van de gemeente Berg en Dal omtrent de verkoop van het gemeentehuis van Ubbergen (in Beek) is het Nijmeegse vastgoedbedrijf Wibeco een doorn in het oog. Het bedrijf laat dit middels een brief aan het college van burgemeester en wethouders van Berg en Dal weten.

Niet meer nodig

Het gemeentehuis is vanwege de fusie van Ubbergen met Millingen en Groesbeek overbodig geworden en uiteindelijk voor € 600.000,- verkocht aan vastgoedontwikkelaar Ton Hendriks. CDA Berg en Dal had twijfels over de verkoop en stelde tot tweemaal toe raadsvragen, mede omdat de minimum vraagprijs 7 ton was.

“Geen kans gehad”

Wibeco heeft naar eigen zeggen op 9 december 2014 te horen gekregen dat er tijdens de openbare inschrijvingsprocedure geen biedingen waren en de verkoop verder onderhands zou plaatsvinden. Zes dagen later werd in een telefonisch gesprek met de gemeentesecretaris duidelijk dat Hendriks het pand al had gekocht. “Wij hebben het gevoel dat wij geen kans hebben gehad voor een gesprek om nadere mogelijkheden. Zeker omdat wij pas op 9 december 2014 wisten dat een onderhandse procedure bespreekbaar was”, schrijft Wibeco nu.

Minder beperkingen

Ook waren er in eerste instantie beperkende opties voor het gebruik van het pand na de verkoop. Wibeco zegt er niets van af te weten dat (een deel van) deze beperkingen later niet meer van toepassing waren. Zo was er geen minimumprijs van € 700.000,- meer. Volgens Wibeco zijn er ook ruimere bestemmingsmogelijkheden dan eerst in het bidboek werd aangegeven. Het pand heeft de bestemming “Gemengd”, voor onder andere zorg en horeca, gekregen. Echter, zo meldt het college in haar beantwoording op de CDA- raadsvragen, konden potientiële kopers rekenen op een bestemmingswijziging.

Twijfel over rechtsgeldigheid

“Samengevat vinden wij dat de verkoop geen schoonheidsprijs verdient. Transparantie en communicatie ontbreekt geheel. Andere partijen hebben geen gelijke kansen gehad”, aldus Wibeco. Het bedrijf vraagt zich af of de verkoop door de gewijzigde voorwaarden, waardoor het gemeentehuis een heel ander object is geworden, nog wel rechtsgeldig is. “Dient de gemeente dit object door alle gewijzigde voorwaarden niet opnieuw aan te bieden?

11 stakeholders, geen reacties

De gemeente heeft eerder al als antwoord op vragen van de CDA-fractie laten weten dat er geen reacties zijn geweest tijdens de inschrijvingsprocedure via Tendernet, waar 11 stakeholders van op de hoogte waren gebracht. Hendriks zou zich daarna zelf gemeld hebben bij de gemeente, waarna het pand aan hem is verkocht.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
alweer!

niet gek toch? ‘ouwe jongens krentenbrood’! die matsen elkaar wel!

alweer!

Niet gek in deze gemeente toch? ‘ouwe jongens krentenbrood’ is dit! Die matsen elkaar wel [email protected]!

ben.helder

Hoe heette de betrokken wethouder?

kiezer 2014

CDA stelt wel vragen maar niet de juiste. De rest van de raadsleden is niet thuis.
Waarom?

Kloeke

Ik voel een sjakie……….

wpDiscuz