2 ton voor verbouwing Kulturhus Beek

BEEK-BERG EN DAL – Het college van burgemeester en wethouders van Berg en Dal stelt een investeringsbijdrage beschikbaar voor de verbouwing van het Kulturhus in Beek. Het gaat om een bijdrage van maximaal € 210.000,-.

Afbeelding_verbouwing_Kulturhus_Beek-DGB

De verbouwing zou in totaal zo`n 3 ton moeten kosten.

Nieuwe ingang

Het Kulturhus omarmt het prachtige schoolplein, maar is tot nu toe minder uitnodigend naar de buurt en andere bezoekers. Met de beoogde verbouwing komt daar nu verandering in. De nieuwe buurtkamer krijgt een ingang en terras aan de Roerdompstraat. Het Kulturhus wordt hierdoor toegankelijker en gezelliger voor inloop en ontmoeting. Er ontstaan meer mogelijkheden voor initiatieven en activiteiten voor en door de bewoners van Beek: kaarten en spelletjes, lezingen, debat en film, optredens, samen lunchen, buurtsoepie, of gewoon koffie drinken en bijkletsen.

Medegebruik

Tussen de gemeente en Beheerstichting Kulturhus Beek is, na overleg tussen de partijen en Oosterpoort, een medegebruiksovereenkomst met een looptijd van 10 jaar afgesloten. Dit tegen een jaarlijkse all-invergoeding van ± € 28.500 (excl. BTW) tot 1 april 2018 en vanaf 1 april 2018 een jaarlijkse all-in vergoeding van € 15.000,– (excl. BTW). De gemeente vindt deze vergoeding acceptabel en wil dat er een ruimte beschikbaar blijft voor laagdrempelige inloop/ontmoeting, onder andere ook om er voor te zorgen dat mantelzorgers in de eigen omgeving kunnen worden ontlast van hun zorgtaken.

Verbouwing in de zomer

De verbouwing gaat plaatsvinden van juni tot oktober 2016. Een evaluatie tussen de betrokken partijen, om te kijken hoe de zaken er na de verbouwing voor staan, heeft in het laatste kwartaal van 2017 plaats. Woensdagavond was er een informatieavond, waar de plannen door architecten Orval en Bulkens zijn toegelicht.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten



Tags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kiezer 2014

Dat gebouw staat op een onwaardige plaats in Beek.
Zeg dan ook gewoon dat je er nog iets van probeert te maken door van de achterdeur een voordeur te maken.
Ziekelijk om overbelaste mantelzorgers naar voren te schuiven als doelgroep voor deze uitgave van meer als 200.000 Euro.
Voor mij een voorbeeld van geld over de balk gooien omdat knuffelen van dorpskernen zo in is na de herindeling.
Welk Kulturhus volgt met deze motivatie?

Inderdaad het is wel heel toevallig dat er vanaf de herindeling ineens van alles gerestaureerd moet worden en overal subsidie voor wordt gegeven.
{ kerkje -molen -en nu weer cultuur huus]
Toch slim om er even mee gewacht te hebben .

wpDiscuz