Inwoners Ooij krijgen brief over slooppand

OOIJ – De gemeente Berg en Dal stuurt alle huishoudens in Ooij deze week een brief over de plannen van het veelbesproken slooppand aan de Koningin Julianalaan 92.

Het pand in Ooij waar buurtbewoners niet blij mee zijn. Foto en rechten: Marcel Vink.

Het pand in Ooij waar buurtbewoners niet blij mee zijn. Foto en rechten: Marcel Vink.

Inwoners van het dorp willen dat het pand wordt gesloopt, omdat het de buurt ontsiert en omdat het mogelijk onveilig is. Deze maand werd al bekend dat het laatste niet het geval is. “Technisch gezien voldoet het pand aan de wettelijke eisen, maar het is wel verwaarloosd”, schrijft de gemeente nu in de brief aan de inwoners.

De gemeente is het met de bewoners eens dat het pand de omgeving ontsiert en voert al gesprekken met de eigenaar. “Inmiddels heeft hij een schetsplan ingediend om daar een klein appartementencomplex te bouwen. Wij onderzoeken nu of dat plan haalbaar is. Naar verwachting is dit onderzoek in juni klaar. Wij zijn dus nog in overleg met de eigenaar om tot een oplossing te komen.”, aldus de gemeente.

Berg en Dal benadrukt in de brief dat zij regelmatig controleert of gebouwen aan de regels voldoen. Pas als de regels echt overtreden worden gaat de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) of de gemeente over op het opleggen van een boete. “Zolang wij zijn (de eigenaar van het verwaarloosde pand, red.) plan ter verbetering van het terrein in behandeling hebben, vinden we het niet redelijk om de eigenaar nu op kosten te jagen als hij het pand straks toch sloopt”, besluit de gemeente.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piet

Mooi onderkomen dan voor statushouders……

Tsjaa het ís wat.

Inderdaad Piet, ook Ooij zal er niet aan ontkomen. Deze gasten zullen verplicht door de linkse kliek onderdak moeten krijgen.

pummel

welke ‘linkse’ kliek? het gemeentebestuur van berg en dal? o wacht. dat was CDA. hartstikke links joh

wpDiscuz