Verscherpt toezicht Veilig Thuis Gelderland-Zuid

De Inspecties voor Jeugdzorg en Gezondheidzorg hebben Veilig Thuis Gelderland-Zuid onder verscherpt toezicht gesteld. Het verscherpte toezicht duurt maximaal zes maanden. In deze periode moet Veilig Thuis voldoen aan de wettelijke normen en afhandeltermijnen.

De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg hebben Veilig Thuis Gelderland-Zuid met ingang van 22 april 2016 onder verscherpt toezicht gesteld. Naar aanleiding van een onaangekondigd bezoek op 15 april 2016 concluderen de Inspecties dat Veilig Thuis Gelderland-Zuid de afgelopen maanden een vertekend beeld over de wachtlijst aan de Inspecties heeft gegeven. Er zou nog een grote achterstand van zaken zijn.

De Inspecties stellen vast dat hiermee het vertrouwen van de Inspecties in de aanpak en werkwijze van de directie van de GGD, onderdeel Veilig Thuis, Gelderland-Zuid ernstig geschaad is. Daarnaast hebben de Inspecties er onvoldoende vertrouwen in dat Veilig Thuis Gelderland Zuid de wachtlijsten binnen redelijke termijn kan wegwerken.

Het Algemeen Bestuur van GGD Gelderland-Zuid heeft direct maatregelen getroffen. Er is een aanvalsplan gemaakt om de professionals en cliënten van Veilig Thuis maximaal te ondersteunen. Er wordt een interimmanager aangesteld en er wordt extra personeel aangetrokken om de meldingen, de onderzoeken en de doorverwijzing naar andere hulpinstanties te versnellen. Het Algemeen Bestuur benadrukt dat de veiligheid van kinderen en gezinnen prioriteit nummer 1 is én blijft.

Veilig Thuis is op 1 januari 2015 ontstaan uit samenvoeging van functies uit een viertal organisaties. Het is hét nieuwe advies- en meldpunt voor alle vormen van geweld en mishandeling in huiselijke kring. Veilig Thuis Gelderland-Zuid is samengesteld uit: het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) Jeugdbescherming Gelderland (JBG), Huiselijk Geweld (Moviera) en het Steunpunt Huiselijk Geweld (GGD).

Veilig Thuis is in Gelderland-Zuid ondergebracht bij de GGD.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Verscherpt toezicht Veilig Thuis Gelderland-Zuid

Reageren is niet toegestaan.