“Organisatie Giro Berg en Dal tegengewerkt door gemeente”

BERG EN DAL – Zondag 24 april had John Peters in het Dorpsplein een uitgebreid gesprek met de voorzitter van de dorpsraad van Berg en Dal, Peter Degger.


In het dorp Berg en Dal is men klaar voor de Giro-doorkomst. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Leren luisteren

Er werd onder andere gesproken over de Giro die zaterdag 7 mei ook door het dorp Berg en Dal komt en waar twee evenementen worden georganiseerd (braderie en feest kerkplein). Degger haalde toen fel uit naar de gemeente vanwege de slechte communicatie, maar met name wethouder Sylvia Fleuren, die financiën in haar portefeuille heeft, kreeg er van langs. “Ik ben enorm boos op haar geweest. Zij moet leren luisteren naar de behoefte van de burgers. Blijkbaar is dat voor de politiek toch lastig.”. Degger heeft bij de wethouder al aangegeven waar de organisatie van de evenementen zich aan heeft gestoord, maar heeft daar naar eigen zeggen nog geen reactie op gehad.

Alles was mogelijk

“In december hadden wij het eerste gesprek met de gemeente en alles was toen mogelijk” zegt Degger. Door de Giro-activiteiten in Berg en Dal wil de organisatie, bestaande uit onder andere CV De Berggeiten, de Dorpsraad en Berg en Dals Bloei, zowel het dorp als de gemeente Berg en Dal op de kaart zetten. “Dat is ook in het belang van de gemeente”. “Wij willen er geen geld aan verdienen, maar hebben gevraagd of de gemeente een bedrag á € 2.000,- borg kon stellen zodat wij als vrijwilligers niet het schip in gaan”. Geld wat over blijft zou worden teruggestort.

Tegenwerking

Degger sprak van “een schandalig beleid”. Hij zei onder meer dat de gemeente bepaalde (financiële) beloftes had gedaan, er waren volgens hem toezeggingen, maar dat er uiteindelijk geen dubbeltje is binnengekomen. “We hebben eigenlijk alleen maar tegenwerking gehad. Het is schandalig dat je als groep vrijwilligers in de kou wordt gezet rond de organisatie van de Giro”, aldus Degger. Wel heeft de provincie een bijdrage geleverd. De gemeente zegt op haar beurt dat de organisatie schriftelijk zaken had moeten aanvragen.

Verbazing

Juist deze week ontving de organisatie van Giro Berg en Dal van de gemeente een rekening, ondertekend door manager bedrijfsvoering. Het betreft een aanvraag voor een muziekvergunning. Een bedrag van 85,60 euro. Ook dat nog. Een enkel gemeenteraadslid, lid van de partij van Fleuren (CDA, red.), geeft ook aan uitermate verbaasd te zijn over het gedrag van de gemeente.

Komende zondag komt John Peters er met Peter Degger nog even op terug tijdens de reguliere Dorpspleinuitzending op omroep Berg en Dal om 13.00 uur.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Blaag

Ja jongens jullie hadden ook het woordje WIJN een paar keer moeten laten vallen.
Dan was er natuurlijk wel van alles mogelijk geweest….

Je moet dit geen borg noemen maar gewoon subsidie. Borg staan is namelijk iets heel anders. Hier wordt gesteld dat het geld dat overblijft teruggestort wordt. Moet de gemeente dit dan achteraf controleren?
Onder de noemer dat de gemeente Berg en Dal gepromoot wordt is gewoon kul. Je hebt gewoon zin in een leuk feestje en dat kan ik begrijpen. Waarom dit altijd door iemand anders betaald moet worden is voor mij wel een vraag. De gemeente moet geen toezeggingen doen. Daarin hebben jullie gelijk.

Ikke

Ik heb vernomen dat de organisatie zesduizend Euro gekregen heeft. Dit vond men niet genoeg en nu gaan ze de gemeente zwartmaken

Sommelier

Probeer het woordje ‘wijn’ nu toch eens niet telkens te noemen. Dit is zo goedkoop en geeft blijk van laag geletterdheid. Snel punten scoren met een onderwerp waar al zoveel over gezegd (en op dit forum) geschreven is. En nee, ik heb geen wijnrank in mijn tuin.

prik

Zo…………………… Vertel…………

Wat een misselijke uithaal naar wethouder Fleuren. Conform de regels kan iedere vereniging/organisatie subsidie bij een gemeente aanvragen. Dit moet tijdig en correct plaatsvinden. Ik heb zelf een Ladies Night bij een tennisclub georganiseerd en hiervoor subsidie aangevraagd. Deze gekregen omdat betreffende gemeente, sporten en bewegen voor haar inwoners belangrijk vindt. Zelfs de gemeentesecretaris is op de dag langs geweest! Hieruit volgde weer positieve publiciteit in de media voor zowel de gemeente als de tennisvereniging. Kijk, zo kan het ook! Dat heet je relaties goed onderhouden, conform de procedures werken én voor de juiste zaken subsidie aanvragen. Want een braderie… Lees meer »
wpDiscuz