Fleuren: “Geen geld naar Wijnfeesten”

GROESBEEK – Van de € 10.000,- die naar de promotie voor het thema “Groesbeek Wijndorp” gaat, gaat er geen cent naar de Stichting Nederlandse Wijnfeesten.

groesbeek_promotie_wijn-rw-dgb

Dat zei CDA-wethouder Sylvia Fleuren donderdagavond na vragen van Sociaal Groesbeek-raadslid Wiebo Kersten hierover.

De gemeente stelde onlangs € 19.000,- aan subsidies beschikbaar voor projecten die betrekking hebben op toerisme in de gemeente Berg en Dal. € 10.000,- daarvan ging naar Groesbeek Wijndorp en Sociaal Groesbeek was bang dat de Wijnfeesten via die weg alsnog subsidie zouden krijgen. Dat evenement krijgt sinds dit jaar namelijk officieel geen subsidie meer van de gemeente en de 2016-editie kwam daardoor in gevaar.

“Het feit dat deze wethouder (Fleuren, red.) antwoord geeft op uw vraag, betekent al dat het niet over de Wijnfeesten gaat. Ik heb me daar de afgelopen 16 maanden niet mee bemoeit en dat dossier ligt bij de burgemeester”, zei Fleuren, voorheen voorzitter van de Wijnfeesten.

Zij benadrukte dat door het geld promotie op landelijk niveau mogelijk is, waarmee RBT-KAN via de radio (landelijk en regionaal) en online media veel aandacht bij specifieke doelgroepen kan genereren.

“Ik ben blij met uw vraag. Daarmee kan ik dat misverstand gelijk uit de wereld helpen”, aldus Fleuren. “En wij zijn blij met het antwoord”, reageerde Kersten.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 april, 2016 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Stekkenberg

Iedere euro is eigenlijk al teveel voor wijnfeesten er word overal gekeken of de jeugd minder alcohol moet drinken en in groesbeek gaan ze alcohol promoten 👍👍

Kloeke

Leg voor die 19k maar ergens camperplaatsen aan vlakbij het centrum…..bv op de parking van de hoeve…..daar is vraag naar.

No alcohol

Op sommige websites word nu al reclame gemaakt voor de bierfeesten. Daar word ook veel alcohol genuttigd.

Garmen

Waar gaat de winst van de bierfeesten naar toe en waar die van de wijnfeesten? Juist, dat bedoel ik.

Knoert

@Garmen ik weet het wel. Mag ik het zegge

Japie

Dan kunnen de fans van THE moonlights niet meer parkeren.

Moeten ze maar naar radio muziek ekspres gaan horen

Zakje

En daar vind ik juist weer geen zak maar dan ook geen zak aan

wpDiscuz