Maak muziek met je peuter in de Bibliotheek Leuth

LEUTH – Kinderen van 0-4 jaar ontwikkelen zich in een hoog tempo, waardoor je als ouder steeds nieuwe dingen tegenkomt.

Peutercafé_muziek_op_schoot-DGB

Het Peutercafé in de bibliotheek behandelt onderwerpen die je een handje kunnen helpen en geeft je de gelegenheid andere ouders te ontmoeten. Op 9 mei in de Bibliotheek Leuth is het thema ‘Muziek op Schoot’ door muziekdocent en jeugdkoordirigent Petra Limon.

Muziek stimuleert de ontwikkeling van je kind, de motoriek en spraak- en taalvermogen. Als je zingt en praat tegen je kindje, leert het woorden, taalstructuren en communicatie. Door zingen wordt het taalbegrip gestimuleerd. Bovendien versterkt het de band tussen jou en je kind. Kom deze ochtend van 10.00 tot 11.30 uur samen met je peuter muziek maken in de Bibliotheek Leuth. 

Petra Limon van Zest for Music: “Ik vind het heel mooi om te zien hoe ook deze allerkleinsten reageren op muziek! Met mijn manier van lesgeven en dirigeren hoop ik mijn passie voor muziek over te brengen op jong en oud.” Deze muziekles voor de allerkleinsten ‘Muziek op schoot’ is vrolijk en speels, waar baby’s, dreumesen en peuters met veel plezier aan meedoen. Petra begeleidt kinderliedjes op gitaar, ukelele of blokfluit, of laat muziek horen. Ook de kinderen kunnen muziek maken en spelen met diverse materialen en instrumentjes.

In het gratis Peutercafé komt per keer een specifiek thema op het gebied van ontwikkeling aan bod. Femke Hurkens-Suilen uit Leuth, moeder van Niels (2) en een trouwe bezoeker van het peutercafé: “Fijn dat er in Leuth een peutercafé georganiseerd wordt; zo kom ik gemakkelijk in contact met ouders van leeftijdsgenootjes van mijn zoontje.” 

Het Peutercafé is naast de Bibliotheek Leuth onder meer ook in Bemmel en in Malden te bezoeken. Is je nieuwsgierigheid gewekt? Leen meteen een mooi bibliotheekboek over het onderwerp.

Locatie: De Bibliotheek Leuth
Adres: Reusensestraat 4, 6578AR Leuth
Datum: Maandag 9 mei
Tijd: 10:00 – 11:30

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 mei, 2016 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Maak muziek met je peuter in de Bibliotheek Leuth

Reageren is niet toegestaan.